Blak går sammen med EL

Socialdemokraternes tidligere EU-parlamentariker Freddy Blak går sammen med Enhedslisten før efterårets kommunalvalg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fornuftsægteskab kalder den tidligere socialdemokratiske EU-parlamentariker Freddy Blak sit valgforbund med Enhedslisten i Næstved byråd før efterårets kommunalvalg. Fornuftsægteskabet skal forhindre Socialdemokraterne i at genvinde sit flertal på 17 af 31 pladser, skriver Sjællandske.

Derfor skal Socialdemokraterne tabe to mandater. Ved kommunalvalget i 2005 fik Blaklisten 1024 stemmer mod 904 til Enhedslisten. Nu ventes et mandat at koster 1200 stemmer, som tilfalder listen med flest stemmer. Sidst manglede Freddy Blak 38 stemmer i at komme i byrådet.

- Jeg tror, at vi får hver et mandat. Samarbejdet er ren matematik. Politisk er vi ikke enige om alt, men derfor kan vi godt arbejde for at få en bedre politisk debat, siger han.

Enhedslistens spidskandidat Thor Temte kalder chancerne fifty-fifty og understreger, at partiet ikke har nogen politiske aftale med Freddy Blak.

- Vi er bange for at drukne i SFs succes. Vi tror, at SF spiser alle stemmerne, så vores chance for at komme i byrådet er via samarbejde med andre mindre lister. Derfor aftalen med Blaklisten, siger Thor Temte

/ritzau/