Blå partier forlader forhandlinger om landdistriktsmidler

Forhandlingerne om landdistriktsmidlerne mellem regeringen og Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti er torsdag aften brudt sammen. Uenighed om fremtidens moderne regulering af natur og miljø får skylden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative har torsdag aften forladt forhandlingerne med regeringen, om hvordan landdistriktsmidlerne på cirka 3,9 milliarder kroner fra 2016 til 2018 skal fordeles.

Det oplyser de tre partier i en fælles pressemeddelelse.

»Vi var enige på flere områder, herunder behovet for flere midler til investeringer i stalde, som statsministeren har lovet landbruget. Desværre ville regeringen hverken være med til at sikre penge nok til at indføre moderne miljøregulering eller til mere biodiversitet i skovene, som er nødvendig for at realisere dansk landbrugs store vækstpotentiale,« siger Dansk Folkepartis fødevareordfører, René Christensen (DF).

Et af de afgørende mål i den fælles landbrugspakke, som Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative fremlagde i efteråret 2014, var at afskaffe de danske særregler for gødning. Men det ville regeringen heller ikke være med til, fortæller Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen (V).

»Det var en klar prioritet for os at give dansk landbrug den håndsrækning med penge fra landdistriktsmidlerne, men det ville regeringen ikke afsætte penge nok til,« siger han.