Blå ledere blev væk fra Thornings jubilæum

Bortset fra Kristian Thulesen Dahl var ingen af lederne i blå blok mødt op til statsministerens jubilæum som socialdemokratisk formand. Det er fordi, receptionen ligger på en mandag, lyder det.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Den borgerlige fløj var sparsomt repræsenteret, da Helle Thorning-Schmidt (S) mandag holdt reception for at fejre sine ti år som formand for Socialdemokraterne. Kun Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl (DF) mødte op for at gratulere.

Venstre var fraværende, fordi både formand Lars Løkke Rasmussen (V), næstformand Kristian Jensen (V) og politisk ordfører Inger Støjberg (V) var til møder ude i landet. Sådan er det ofte om mandagen, lyder det fra Venstres sekretariat.

Hos de Konservative var der heller ingen fra folketingsgruppen, der havde mulighed for at møde op. Også her peger presseafdelingen på, at mandag er en dårlig dag. Havde det været enhver anden dag, var der selvfølgelig kommet en konservativ repræsentant, lyder det.

Liberal Alliances Anders Samuelsen (LA) var i DR og lave radio. Han peger på, at han anser Thornings jubilæum som et internt anliggende hos Socialdemokraterne, og at partiet selvfølgelig ville være repræsenteret, hvis det eksempelvis havde handlet om et jubilæum som statsminister.

Men de blå lederes fravær er blevet bemærket hos Socialdemokraterne, hvor der - uden for citat - bliver talt om »dårlig stil« fra kollegaerne på højrefløjen.

Normalt er det sådan på Christiansborg, at man tilsidesætter partifarver ved lejligheder som denne. Helle Thorning-Schmidt deltog blandet andet i receptionen i anledning af Lars Løkke Rasmussens 50-års fødselsdag. Den faldt dog på en torsdag.

Kristian Thulesen Dahl havde valgt at sige tillykke til S-formanden med noget, der vist kun kan kaldes en drille-gave - Thorning fik nemlig en aktie i Goldman Sachs.