Blå bog: Forsvarsminister Carl Holst

Carl Holst er født i 1970. Han er søn af tidligere medlem af Folketinget og borgmester i Rødding, Peter Holst. Han er uddannet lærer.

Carl Holst. Ny forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

Carl Holst er måske ikke kendt blandt de snakkende segmenter til højre og venstre i hovedstaden, men han har længe været et kendt navn i Sønderjylland.

I 1993 blev han formand for Venstres Ungdom og fra 1993 til 2007 var han medlem af Sønderjyllands Amtsråd for Venstre og han blev i 2000 amtsborgmester i Sønderjyllands Amt. Desuden blev han i januar 2007 og indtil juni 2015 regionsrådsformand i Region Syddanmark. Ved regionsrådsvalget i 2013 fik Carl Holst godt 94.000 personlige stemmer i Region Syddanmark, så nogen må kende ham i det sydlige Danmark.

I august 2014 blev Carl Holst valgt som Venstres folketingskandidat i Esbjerg Omegnskredsen og var dermed på valg til folketingsvalget 2015.  Ved folketingsvalget d. 18. juni 2015 blev han valgt ind i Folketinget på et kredsmandat i Sydjyllands Storkreds. Valget betød, at han træder tilbage som formand for regionsrådet.

Han har siden 2010 været medlem af Venstres magtfulde forretningsudvalg og var en udtalt støtte af Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen under bilagssagen og det ekstraordinære møde i partiets hovedbestyrelse i juni sidste år, hvor Løkkes fremtid som formand var på spil. Han blev i den fase af flere politiske kommentatorer nævnt som en, der kunne gå efter formandsposten, hvis Løkke gik af.

En vigtig del af Carl Holsts sideerhverv har været hans formandskab for Team Danmarks bestyrelse fra 2012.