Blå blok lover håndværkerfradrag til 2018

De borgerlige partier går til valg på at genindføre håndværkerfradraget frem til 2018.

Læs mere
Fold sammen

Hvis Lars Løkke Rasmussen (V) kan kalde sig statsminister efter det kommende folketingsvalg, er der godt nyt til de danskere, der gerne vil gøre brug af håndværkerfradraget.

En samlet blå blok er nemlig for første gang klar til at love en genindførelse af håndværkerfradraget, der også kaldes boligjobordningen, som skal gælde helt frem til 2018, hvis der altså sker et regeringsskifte i Danmark. Det skriver Børsen.

Håndværkerfradraget blev afskaffet fra årsskiftet, men Venstre er altså klar til at genindføre ordningen, som ifølge partiets næstformand, Kristian Jensen (V), vil være godt for både erhverv og den almindelige dansker.

»For os er der ingen udløbsdato på. Vi har den holdning, at folk skal have lov til at trække vedligehold af bolig fra i skat for at sikre flere arbejdspladser. Det vil skabe arbejdspladser, hvis ordningen bliver permanent i stedet for den stop and go-ordning, vi har set,« siger Kristian Jensen, der har opbakning fra de øvrige, borgerlige partier.

Håndværkerfradraget koster årligt statskassen en milliard kroner, og det har været kritiseret for at ville føre til flaskehalse i byggeriet, hvis det bliver genindført, men ifølge en ny analyse fra Dansk Byggeri er der ingen risiko for flaskehalse i byggeriet før 2018, skriver Børsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere afvist at genindføre håndværkerfradraget, fordi »det økonomiske opsving endelig er på vej«.