Blå blok kunne ikke blive enig med regeringen om genåbning

Regeringens forslåede genåbning er for lille, mener Søren Pape (K), der sammen med resten af den borgerlige opposition har forladt forhandlingerne om en genåbning af samfundet.

 
14 eksperter har undersøgt, hvilken virkning en lempelse af restriktionerne vil have på danskernes smitte, samfundsøkonomien, borgernes trivsel, folkesundheden og den enkeltes personlige frihed. Referencegruppen har gennemgået den med partierne. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander Fold sammen
Læs mere

Regeringen kommer ikke til at kunne regne med opbakning fra De Konservative til den delvise genåbning, som en ekspertgruppe mandag kom med en indstilling til.

Det oplyser De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på Twitter. Han mener ikke, at regeringen er villig til at åben nok af samfundet op igen.

»Ingen aftale med os om genåbning. Regeringens udspil ser ikke ud til at ændres,« skriver han.

»Vi ønsker efter- og højskoler åbne, da der kan laves boble. Unødvendigt mange butikker lukkes på grund af kvadratmeter-grænse. Kommuner med lav smitte bør få børn tilbage i skolerne.«

Søren Pape Poulsen har tirsdag aften sammen med de andre partiledere og sundhedsordførere fra blå blok forladt forhandlingerne. Ifølge Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen er de borgerlige blevet »smidt ud« af forhandlingslokalet.

Det støttes af DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Han fortæller, at partierne overfor regeringen kom med deres indspark til genåbningen.

»Så beder Nick Hækkerup (justitsminister, red.) os om at koble af og forlade mødet, og så vil han fortsætte mødet med sit parlamentariske grundlag,« forklarer Kristian Thulesen Dahl, der kalder forhandlingerne en »ren skueproces« og uden egentlig politisk forhandling.

/ritzau/