Blå blok forhandler politiskole og flere betjente

På finansloven forhandler de borgerlige partier den ny politiskole i Jylland og et større politikorps.

Politibetjente bevogter grænsen, men flere skal ud i politikredsene. Det kræver De Konservative i forhandlingerne om næste års finanslov. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

København. Regeringen vil placere en ny politiskole i Herning og bygge nyt for en halv milliard kroner.

Dansk Folkeparti vil have den nye politiskole i Jylland i gang allerede i 2018, og partiet vil skabe skolen i en eksisterende bygning i stedet for at bygge nyt.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter de borgerlige partier lørdag har forhandlet næste års finanslov. På dagsordenen står en ny politiskole og flere betjente.

Søndag forhandler regeringen med de borgerlige partier, Socialdemokratiet og De Radikale om at erstatte PSO-afgifter på strøm. Afgiften strider ifølge EU-Kommissionen mod EU's regler.

I politiforliget sidste år aftalte partierne, at der skal komme 300 flere betjente i år og næste år.

Målet nås ikke, fordi betjente både bevogter grænsen og har massiv afspadsering efter terrorangrebet i København.

- Det ser ud til, at vi ikke når det. Det dur simpelt hen ikke. Noget andet er den vestlige politiuddannelse, som vi skal have sat skub i, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Vi skal have optaget politielever fra 2018.

Han forhandler med justitsminister Søren Pind (V), som placerer politiskolen i Herning. Det har affødt kritik fra jyske byer som Haderslev og Vejle, som gerne vil have skolen.

Søren Pind ønsker ikke at kommentere forhandlingerne.

- Troen på, at man kan bygge en ny skole, som i 2018 kan være klar til at optage politielever bliver sværere og sværere at tro på, siger Kristian Thulesen Dahl.

De Konservative kræver flere betjente i politikredsene. Så skal grænsen bevogtes af hjemmeværnsfolk eller særligt uddannede.

Det siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Finansloven ventes først forhandlet færdig tirsdag eller onsdag, siger en kilde tæt på forhandlingerne. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskudt sin økonomiske 2025-plan, indtil finansloven er på plads.

/ritzau/