Blå blok fordobler minimumsstraf for ulovlige skydevåben

I dag får man minimum et år for at gå rundt med et ulovligt skydevåben. Det bliver nu hævet til to år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Efter en række episoder med skud relateret til bander og rockere bliver minimumsstraffen for at bære et ulovligt våben nu fordoblet.

Det er regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative enige om.

I dag er minimumsstraffen for at gå rundt med et ulovligt skydevåben et år. Det bliver nu hævet til to år, fastslår justitsminister Søren Pind (V).

- Det er vigtigt med et robust og stærkt politi, men det er også nødvendigt med hårde straffe for alvorlig kriminalitet, der skaber stor utryghed, siger Søren Pind.

Han tilføjer:

- Sidste gang vi hævede straffen på den måde, viste det sig at have en ret stor effekt.

Aftalen vil ikke overraskende betyde længere fængselsstraffe i våbensager. I aftalen om finansloven har partierne derfor afsat penge til fængselspladser, så der bliver plads til lovovertræderne.

Ifølge Justitsministeriet er den gennemsnitlige straflængde i dag et år og fire måneder for overtrædelser af straffelovens bestemmelse om "ulovlig besiddelse af skydevåben under særskilt skærpende omstændigheder".

Den straflængde bliver altså nu hævet til mindst to år.

Blå blok er enige om at afsætte 19 millioner kroner i 2017 og 28 millioner kroner årligt fra 2018 til indsatsen. Pengene tages fra regeringens pulje til strafskærpelser.

/ritzau/