Birthe Rønn Hornbech redder grænseaftalen

Efter en samtale med statsministeren har Birthe Rønn Hornbech (V) besluttet sig for at medvirke til, at grænseaftalen kan gå gennem folketingssalen.

Birthe Rønn Hornbech (V) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan ånde lettet op. Birthe Rønn Hornbech (V) har efter en samtale med ham besluttet sig for at stemme imod oppositionens forslag om at ophæve grænseaftalen.

Det betyder, at Finansudvalget, hvor der er flertal for grænseaftalen, kan fortsætte behandlingen af sagen og dermed stemme det omdiskuterede aktstykke hjem.
 
- Jeg føler mig herefter tilstrækkeligt informeret til på fredag at stemme imod oppositionens beslutningsforslag. Det betyder at skatteministerens ansøgning om bevilling vil køre videre i den sædvanlige procedure i Folketingets Finansudvalg, hvor søgninger hører hjemme, udtaler Birthe Rønn Hornbech i en skriftlig kommentar.

Hun påpeger, at statsministeren har 'lovet' løbende at konsultere EU-kommissionen. Og hun erklærer sig samtidig tilfreds med, at udenrigsminister Lene Espersen (K) offentligt har sagt, at regeringen vil rette sig efter EU-kommissionens fortolkning af EU-reglerne.

- Endelig har justitsministeren i eftermiddag indbudt mig til et møde, hvor de mere juridiske detaljer kan drøftes, oplyser Birthe Rønn Hornbech og tilføjer:

- Jeg er meget lettet over, at statsministeren nu selv så klart har givet denne meddelelse til offentligheden. Jeg vil desuden tage imod justitsministerens indbydelse.

INFOshop: GALLUP: Danskerne delt i spørgsmålet om øget grænsekontrol