Birthe Rønn afviser hurtig indfødsretslovforslag

Valget forsinkede lovforslag, som skulle give flere tusinde dansk statsborgerskab. Men Birthe Rønn vil ikke se gennem fingre med, om de stadig opfylder kravene.

Der bliver ingen julegave fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til flere tusinde mennesker, som ellers havde forventet at blive danske statsborgere, inden Folketinget går på juleferie.

Birthe Rønn Hornbech afviser en opfordring fra De Radikale om hurtigt at genfremsætte et lovforslag om indfødsret til disse mennesker, som allerede lå klar, da folketingsvalget blev udskrevet i oktober. Partiet tilbyder til gengæld at få lovforslaget hastebehandlet i Folketinget.

- Det er imidlertid ikke muligt, idet der er forskellige sagsbehandlingsskridt, der skal foretages på ny. Det skal sikres, at de personer, der blev optaget på det tidligere lovforslag, fortsat opfylder betingelserne for meddelelse af indfødsret, skriver integrationsministeren i et brev til De Radikales formand, Margrethe Vestager, og indfødsretsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/