Bios: Vi kører ambulancer 1. september

»Vi er klar til at overtage ambulancedriften i Region Syddanmark på tirsdag,« forsikrer Bios trods store huller i reddernes vagtplan. Regionen overvejer at komme ud kontrakten med selskabet, skriver Fyens Stiftstidende.

Bio skal stå for ambulancekørslen i Region Syddanmark fra 1. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Står det til det hollandske selskab Bios, er det fortsat deres reddere, der tirsdag indtager ambulancerne i Region Syddanmark.

Torsdag kom det ellers frem, at der er så store huller i reddernes vagtplan for september, at medarbejderne blev sat på endnu flere ekstravagter uden selv at have sagt god for det.

Dermed sås der atter tvivl om, hvorvidt Bios er klar til at overtage driften af ambulancerne i regionen 1. september.

Ifølge JydskeVestkysten har medarbejderne i Bios natten til fredag modtaget en intern mail, hvor direktør Morten Hansen står fast på, at man er klar til at køre ambulancerne.

»Vi har, som tidligere annonceret, nu justeret vagtplanerne, og de vil være tilgængelige for jer fra i morgen tidlig klokken 08. Der er ingen tvivl om, at september bliver hård, og vi får brug for jeres hjælp og engagement,« skriver Morten Hansen i mailen ifølge JydskeVestkysten, hvori han samtidig lover, at bemandingen vil være bedre fra oktober.

Den hullede vagtplan har vakt rystelser hele ind i regionsrådet, hvor politikerne følte sig ført bag lyset. I starten af august forsikrede selskabet nemlig om, at man havde en vagtplan på plads for de første måneder.

»Den tillid, jeg har til Bios, har lidt et markant knæk,« lød det eksempelvis fra regionsrådsformand Stephanie Lohse (V) i et interview med Fyens Stiftstidende.

Fredag er der fortsat intense drøftelser mellem regionen og Bios. Klokken 15 er regionsrådets 41 medlemmer indkaldt til et møde, hvor Stephanie Lohse forventer at kunne præsentere det næste skridt i det langstrakte forløb.

»Lige nu foregår der en masse møder for at løse de her problemer. Møderne har fundet sted sent i aftes (torsdag aften, red.), og de har foregået her til morgen (fredag morgen, red.). Jeg ved ikke, hvad den endelige løsning bliver,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Fyens Stiftstidende undersøger regionens administration i øjeblikket, om det er muligt at komme ud af kontrakten med Bios.

Det kan ifølge avisen lade sig gøre, hvis man lykkes med at sandsynliggøre, at det hollandske selskab har misinformeret regionen og tilbageholdt oplysninger om vagtplanen.