Billund-borgmester: Jeg har ikke talt med DF

Borgmester Ib Kristensen foretrækker en jernbane til Billund, ikke den letbane, som Dansk Folkepartis trafikordfører, har foreslået. Han afviser, at letbanen er et lokalt krav.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen (DF), foreslog en statsfinansieret letbane mellem Billund og Vejle under togfond-forhandlingerne mandag aften, fastslog han, at der var tale om et lokalt ønske.

Men spørger man Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), står letbanen ikke på ønskesedlen.

»Vi har et ønske om en direkte jernbaneforbindelse til Billund Lufthavn via Jelling. Jeg kan sige det på den måde, at jeg ikke har talt med Kim Christiansen,« siger borgmesteren.

Ib Kristensen er ikke interesseret i en letbane, fordi det vil betyde, at passager på vej til Billund Lufthavn skal skifte i Vejle.

»Hvis vi får en direkte baneforbindelse, er Billund Lufthavn koblet op på det overordnede tognet med det samme. Så kan du sætte dig ind i toget i Billund og stå af i Odense eller København. Det er det ønske, vi har,« siger Billund-borgmesteren.

Hans kollega fra vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V), ser derimod gerne en letbaneforbindelse mellem de to jyske byer, men han understreger, at kommunerne ikke kan finansiere størstedelen selv, som transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) foreslår.

Ib Kristensen vil dog ikke forholde sig til, om det var dumt af DF at smide forslaget om en statsfinansieret letbane på bordet i 11. time, når det kun er den ene af de to kommuner, der ønsker den.

»Vi skal ikke blande os i, hvad de laver inde på Christiansborg. Jeg synes, Dansk Folkeparti har lavet et utroligt godt stykke arbejde, og jeg er helt sikker på, at vi har en aftale om en bane, inden dagen er omme,« siger han.