Betændt debat udskudt: Folketingsmedlem er blevet syg

Spørgsmålet om rituel omskæring af drenge under 18 årer årsag til dyb splittelse blandt partierne på Christiansborg. Tirsdag skulle det omstridte ritual endnu en gang debatteres. Det sker dog ikke, idet et folketingsmedlem er blevet syg.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er blevet syg. Dermed bliver debatten om et forbud mod omskæring af drenge under 18 år udskudt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag skulle Folketingets partier have debatteret et forslag, som i en lang række år har delt vandene. Ikke alene partierne imellem, men også internt i flere folketingsgrupper.

Folketinget skulle således i dag have førstebehandlet et forslag om at forbyde netop rituel omskæring af drenge under 18 år.

Det er løsgænger Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der har stillet forslaget. Debatten finder dog ikke sted alligevel, idet Simon Emil Ammitzbøll-Bille er blevet syg. Det skriver han på Twitter.

»Er desværre blevet syg, så omskæringsforslag kan ikke behandles i dag. Kommer nok først på i næste samling. Men skal nok komme,« skriver den tidligere indenrigsminister.

I efteråret afviste statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen ville støtte et forbud mod omskæring af drenge under 18 år. Det gjorde statsministeren, selv om hun i 2008 som socialordfører talte for et forbud.

Debatten om omskæring vækker dyb splittelse mellem store partier på Christiansborg og i befolkningen som helhed. Senest bringer DR Nyheder tirsdag en meningsmåling, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for stationen. Resultatet taler for sig selv.

Ti procent af befolkningen svarer nej til spørgsmålet om, hvorvidt der bør indføres et forbud mod rituel omskæring af drenge under 18 år i Danmark.

Socialdemokratiet og Venstre står dog fast på ikke at ville forbyde ritualet.

Appel Debatten om omskæring dukker op i Danmark med mellemrum. Jeg forstår sådan set godt udgangspunktet. At retten til...

Posted by Mette Frederiksen on Thursday, September 10, 2020