Bertel Haarder tilbyder at trække sig som formand for Folketingets kulturudvalg

Siden udnævnelsen som bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater er Haarders dobbeltrolle blevet kritiseret.

Bertel Haarder (V) tilbyder at trække sig som formand for Folketingets kulturudvalg efter kritik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Folketingsmedlem Bertel Haarder (V) tilbyder at trække sig som formand for Folketingets kulturudvalg.

Han er således klar til et »mageskifte« med en politisk kollega, der betyder, at han ikke længere vil være medlem af kulturudvalget.

»Jeg tilbyder at bytte gårde. Jeg tilbyder at forhandle en post med et andet parti eller et andet medlem af Venstres gruppe.«

»Det er ikke er mig, der skal være formand, når Folketinget forhandler kultur«, siger han til Ritzau.

Lillejuleaftensdag blev det offentliggjort, at Bertel Haarder fra årsskiftet skal være formand for Det Kongelige Teaters bestyrelse. Han blev udpeget af fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S).

Han har siden fået kritik for den dobbeltrolle, han således ville få, hvis han samtidig fortsatte som formand for Folketingets kulturudvalg.

Ifølge Bertel Haarder har han dog siden udnævnelsen været klar over, at det kunne betyde, at der måtte ske en udskiftning.

»Jeg har aftalt med statsministeren (Mette Frederiksen (S), red.), at der ikke må være nogen som helst interessekonflikt. Og det kan klares med, at jeg enten melder mig inhabil, eller at jeg bytter med noget andet. Og det er det sidste, jeg foretrækker«, siger han.

Bertel Haarder erstatter som kommende formand for Det Kongelige Teater chefredaktør på Mandag Morgen Lisbeth Knudsen, som har siddet på posten siden 2016.

Det var Bertel Haarder selv, der nedsatte bestyrelsen med Lisbeth Knudsen i spidsen, da han var kirke- og kulturminister fra 2015 til 2016.

Det bliver først besluttet i begyndelsen af det nye år, hvorvidt Haarder skal skifte sin post i kulturudvalget ud med en anden.

/ritzau/

/ritzau/