Bertel Haarder bliver generalkonsul i Flensborg

Bertel Haarder har helt særlige forudsætninger for at løfte opgaven som generalkonsul, mener regeringen.

Tidligere Kulturminister Bertel Haarder fotograferet i sit hjem. Nu har han fået ny stilling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Tidligere kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) bliver udnævnt til generalkonsul i Flensborg, oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

»Bertel Haarder har med sit indgående kendskab til politik, kultur, skole, højskole, sprog og kirke samt ikke mindst en livslang interesse for det dansk-tyske grænseland og dets mindretal, helt særlige forudsætninger for at løfte opgaven som Danmarks officielle repræsentant i Flensborg fra 1. september 2017,« lyder det i pressemeddelelsen.

Bertel Haarder er den politiker, som sammenlagt har haft jobbet som minister i længst tid. I denne omgang blev det dog kun til 17 måneder som kirke- og kulturminister.

»Jeg har haft et langt politisk liv, og så synes jeg, at det er et privilegium at få lov til at få sådan et job, som jeg får nu. Det er ikke politik, men historie, indimellem diplomati og almindelig menneskelig hjælp.«

»Det passer mig enormt godt,« siger Bertel Haarder på et pressemøde.

Venstre-politikeren er født i Rønshoved ved Flensborg Fjord og fortæller, at det ligger ham meget nært at arbejde for både det tyske mindretal i Danmark og det danske mindretal i Tyskland.

Inden den formelle udnævnelse kan gennemføres, skal den tyske regering formelt acceptere den danske regerings plan om at udnævne Bertel Haarder til generalkonsul.

Haarder udtræder af Folketinget, når han tiltræder sin nye stilling 1. september 2017. Han understreger, at det bliver et endeligt farvel til dansk politik.

Han siger dog, at han fortsat vil blande sig i den offentlige debat.

Bertel Haarder afløser den nuværende generalkonsul Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998.

/ritzau/