Bertel H: Jeg har sunget ud som undervisningsminister

Bertel Haarder (V) er tilfreds med at skifte ministerium og blive ny indenrigs- og sundhedsminister.

Bertel Haarder (V) forlader nu undervisningsministeriet til fordel for posten som indenrigs- og sundhedsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har bedt en af Venstres mest driftsikre ministre, Bertel Haarder (V), om at rykke over i et nyt stort indenrigs- og sundhedsministerium. Dermed kommer en glad Bertel Haader til at bestride den post, som Lars Løkke Rasmussen selv havde, inden han blev finansminister.

- Det er udtryk for stor tillid fra statsministeren, som interesserer sig glødende for området. Jeg glæder mig, selvom det helt sikkert bliver svært, siger Bertel Haarder til Berlingske.dk

Bertel Haarder er helt afklaret med, at han nu skal sige farvel til det undervisningsministerium, som han har siddet i af to omgange.

- Jeg havde fem års jubilæum for min anden udnævnelse til undervisningsminister  i går, og jeg synes, at jeg har fået sunget ud på det område. Der er lagt mange ting til rette for min efterfølger, men der venter også store udfordringer, for endnu flere skal have en ungdomsuddannelse, siger Bertel Haarder.