Berlingskes læsere: Pæn, men indholdsløs nytårstale

Læserne på b.dk er ikke synderligt imponerede over statsministerens første nytårstale.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale får en hård modtagelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indholdsløs. Intetsigende. Eller direkte dumpet.

Mange de foreløbige 278 læsere, som har kommenteret statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) første nytårstale på b.dk, kritiserer talen som uinspirerende.
 
- Den kedeligste tale i mands minde, totalt blottet for visioner. Taler hun aldrig i andet end klicheer?, skriver Christian Hesselberg i en kommentar med overskriften ”Gab”.
 
Ligesom mange af de øvrige læsere er han ikke imponeret over nytårstalen, hvor statsministeren primært indskærpede over for danskerne, at ”de fede år ligger bag os.” Og at der venter flere nedskæringer og besparelser under den økonomiske krise, der er langt fra overstået.
 
Fra politisk side, herunder det parlamentariske grundlag i Enhedslisten, kritiseres statsministeren også for at pege på for få konkrete anvisninger til, hvordan Danmark kommer ud af den krise.

Samme kritik formulerer læseren Christian Gjedde således:
 
- Endnu engang oplevede vi, at Helle Thorning læser nydeligt op, men det var jo helt uden indhold, når det kom til løsninger på vores problemer.

- En række almindeligheder som ingen kan være uenig i, men uden reelle løsningsforslag. Visionsløs og glat. Helt uden politisk karakter, skriver Henrik Hansen, en anden læser.

En læser, der blot kalder sig Christian, beskriver talen som ”rådvild”:
 
- Det har ikke skortet på opfordringer til at fremlægge et såkaldt politisk projekt, eller en vision. Lidt mere jordnært kunne HTS (Helle Thorning-Schmidt, red.) ikke overbevise om at hun evner at løse de udfordringer vi står overfor. Hun er en talerobot og hun løber endnu en gang fra sine valgløfter. Hun mangler situationsfornemmelse og fremstår - desværre - utroværdig.

Omvendt finder man også mange positive reaktioner på b.dk. Læseren Ulrik Hansen kalder eksempelvis statsministerens budskab om sammenhold for ”fædrelandskærligt”.

- Det var ikke en nationalistisk Danmark-er-sig-selv-nok-nytårstale, men netop en tale, som bød udefrakommende velkommen, hvis de vil være med til at yde noget sammen med resten af det danske fællesskab.

Samtidig beskriver læseren Birthe Jakobsen den hård modtagelse af statsministerens som en borgerlig automatreaktion:

- Det er næsten ligegyldigt hvad Helle Thorning siger eller gør, så får hun kritik. Derfor fryder det mig også, at det preller af på hende. Der er ingen der har fået så mange tæsk som Helle Thorning og alligevel, så toner hun frem på skærmen med en selvsikkerhed, som mange må misunde hende og et smil der gør, at hun udstråler en energi der må overraske de fleste.

Andre har svært ved at mobilisere hverken begejstring eller harme over statsministerens tale.

- Jeg blev ikke skuffet, fordi jeg havde intet forventet, skriver Janne Petersen.