Bendtsen trækker sig - flere ministerrokader på vej

Opdateret: Det Konservative Folkepartis leder, vicestatsminister Bendt Bendtsen, trækker sig fra sin formandspost senere i dag. Lene Espersen ventes valgt som ny leder. Berlingske.dk følger sagen.

Foto: Sigrid Nygaard

Den konservative vicestatsminister Bendt Bendtsen stopper som konservativ leder og minister. Dermed kommer der en større rokade i regeringen.

- Det har været ni fantastiske år, siger den afgående leder.

- Det er godt for mig og for min familie, siger han

I stedet for Bendt Bendtsen træder Lene Espersen frem og bliver ny chef i Det Konservative Folkeparti.

Hun bliver således ny vicestatsminister og skifter sit ministerium ud med Bendtsens gamle – Erhvervs- og Økonomiministeriet, erfarer Berlingske.dk.

I stedet forventes det, at Brian Mikkelsen bliver ny justitsminister og dermed er den konservative rokade fuldendt, erfarer Berlingske.dk.

Bendtsen ventes i stedet at stille op som Det Konservative Folkepartis spidskandidat til det kommende Europaparlamentsvalg.

Berlingske.dk erfarer at Connie Hedegaard, der ellers har været et andet godt bud på en leder for de De Konservative, får en fremtrædende post i partiets ledelse.

»Man sørger for at det er i orden«
Processen har været forholdsvis udramatisk oplyser velinformerede kilder til Berlingske.dk.

- Det gør man jo som politiks leder. Man sørger for, at det er i orden, sagde Bendt Bendtsen, inden det møde i den konservative folketingsgruppe, hvor alt formelt besluttes.

Partiet har ellers være matret af fløjkrige og derfor har man frygtet, hvordan perioden efter Bendtsen ville udvikle sig. Men alt tyder altså på, at Lene Espersen kan sætte sig i formandsstolen uden modkandidater, når gruppen konstituerer sig på ny i dag.

Formelt valg om tre uger
Det formelle valg af Lene Espersen som leder af det Konservative Folkeparti vil ske, når partiet holder landsråd om tre uger.

Folketingsmedlem Helle Sjelle støtter valget af Lene Espersen som ny formand for partiet.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Lene vil være et godt og stærkt kort. Vi skal arbejde for at få flere stemmer. At få Lene Espersen som partiformand er et skridt i den rigtige retning," siger hun til TV 2 News.