Bendtsen: S er på slingrekurs

Den konservative formand Bendt Bendtsen beskylder Socialdemokraterne for slingrekurs i skattepolitikken. Sludder siger S, skattetryk skal ikke ændres.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne har bevæget sig ud på en forvirrende slingrekurs, hvor det er uklart om partiet vil sætte skatten op eller ned, mener den konservative formand Bendt Bendtsen.

Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup (S) taler for at sænke topskatten, men det taler midt imod partiformand Helle Thorning Schmidts ni dogmer, som fastslår, at skatten ikke skal sættes ned, mener Bendt Bendtsen.

- Der er ikke noget at sige til, hvis danskerne bliver forvirrede over socialdemokratiets politik, siger han.

Sludder, lyder det fra Nick Hækkerup. Socialdemokraterne ønsker ikke at sænke det samlede skattetryk, men bare at omlægge skatten, så det bedre kan betale sig at arbejde. Til gengæld skal miljøafgifterne sættes op, og danskerne må sige farvel til en række fradrag, fryns og smuthuller i skattelovgivningen.

- Der er ingen uklarhed i vores politik. Skattelettelserne skal være fuldt finansieret, så der fortsat er lige så mange penge til at levere velfærd for. Vi flytter bare skatten fra arbejde til det, vi ikke vil have, nemlig miljøsvineri, skattesvindel og plat, siger Nick Hækkerup.

Han understreger samtidig, at Socialdemokraterne kun tilslutter sig en lempelse af topskatten, hvis der samtidig sker markante lettelser af bundskatten.

- Vi vil gerne have skatten ned på arbejde, men forudsætningen er, at det sker afbalanceret, så skatten også bliver lempet for de lavtlønnede. Og der skal være markante lettelser til blandt andre sosuassistenterne, før vi overhovedet vil tale lempelser i topskatten, siger Nick Hækkerup.

/ritzau/