Bendtsen afviser beskyldninger

Den tidligere konservative partiformand, Bendt Bendtsen, afviser alle anklager om korruption i forbindelse med betalte golf- og jagtture.

Bendt Bendtsen, den tidligere konservative partiformand, afviser alle de anklager om korruption, som hans tidligere partifælle, Hørsholm-borgmesteren, Uffe Thorndal, har meldt ham til politiet for.

- Jeg ser frem til, at denne sag bliver undersøgt til bunds. Jeg har deltaget i tusindsvis af arrangementer med erhvervslivet. Somme tider er de foregået på mit kontor, til andre tider ude hos virksomhederne og nogle gange er de foregået på f.eks. golfture. Jeg ser slet ikke noget forkert ved disse ture, siger Bendt Bendtsen til TV-avisen.

Uffe Thorndal har meldt Bendt Bendtsen til politiet for at have deltaget i alt 33 jagt- og golfture, som Uffe Thorndal mener har kostet minimum 250.000 kr. Borgmesteren har samtidig også meldt Bendt Bendtsen til Skattecenter Fyn for skatteunddragelse, fordi han ikke har betalt én krone i skat for turene.

- Sagen er jo, at der er tale om et tidligere forsmået medlem af Det Konservative Folkeparti. Jeg ser frem til at blive renset for alle anklager, siger Bendt Bendtsen.

Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, vil nu læse sig ind på sagen og derefter "følge den", som han følger alle andre sager, som kan have interesse for embedet.

/ritzau/