Bendt Bendtsen er klar til at droppe politik

Europaparlamentsvalget bliver det sidste valg for Bendt Bendtsen, hvis han ikke får en ny tørn i Bruxelles. Den seneste meningsmåling giver dog de Konservative et nyt mandat.

Bendt Bendtsen stemmer på Spurvelundsskolen i Næsbyhoved Broby ved Odense. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere konservative partileder og vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) er klar til at sige farvel til politik, hvis han ikke bliver genvalgt til Europa-Parlamentet.

De Konservatives spidskandidat afgiver søndag sin stemme på Spurvelundskolen i Næsbyhoved-Broby nordvest for Odense, og her siger han til BT, at hans politiske karriere er overstået, hvis vælgerne ikke giver ham en ny femårig periode i parlamentet.

»Jeg håber selvfølgelig, at jeg bliver valgt, og skulle det ikke ske, ja. så må jeg kaste mig over noget andet her i livet. Og så bliver det ikke politik. Det er slut,« fastslår Bendt Bendtsen.

Han forventer dog fortsat, at de Konservative vil sikre sig en plads i parlamentet.

»Jeg ved godt, vi ligger på vippen, men vi har faktisk stabile målinger, der peger i den rigtige retning,« siger spidskandidaten, der sikrede partiet 12,7 procent at stemmerne ved valget i 2009.

Denne gang står de Konservative ifølge TNS Gallups måling for Berlingske til 7,9 procent. Det skulle være nok til at sikre Bendt Bendtsen en ny tørn i Bruxelles.

»Det er kommet af et fantastisk godt hold bag mig. Vi har kørt en god kampagne, og det er årsagen til fremgangen,« siger han til BT.