Bekymret Marie Krarup angriber gymnasielærere: »Det er virkelig en skandale«

Dansk Folkepartis gymnasieordfører langer ud efter de lærere på Ørestad Gymnasium, som fredag middag overraskede deres elever ved at klappe ad dem. Hun frygter, at lærerne på stedet er i færd med »politisk hjernevask af børnene i stedet for faglig undervisning«.

Dansk Folkepartis Marie Krarup langer ud efter lærerne på Ørestad Gymnasium, som fredag har klappet af deres elever. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Fredag middag fik eleverne på Ørestad Gymnasium sig en overraskelse.

I det store frikvarter havde næsten hele den samlede lærerstand taget opstilling på den snoede trappe, der binder gymnasiets åbne etager sammen.

Da eleverne kom ud fra deres timer, stod lærerne i to rækker langs trappens gelændere, og de blev stående og klappede uafbrudt i ti minutter, mens eleverne kom ud fra klasselokalerne og gik ned ad trappen for at nå til kantinen i stueetagen.

I en Facebook-gruppe for gymnasiet lagde lærerne kort efter en fælles besked ud, hvor de forklarede baggrunden for klapsalverne, der kom i kølvandet på en tumultarisk periode for gymnasiet som følge af undervisningsminister Merete Riisagers (LA) afbrudte besøg tidligere på måneden.

»Kære elever,« skrev lærerne i beskeden:

»Jeres lærere har i dag klappet jer fra 1. sal ned i stuen. Det har vi gjort for at vise, hvor stolte vi er af jer. I har siden det afbrudte ministerbesøg 7. marts oplevet en sand mediestorm, og I har holdt jer oprejst. Med eksemplariske optrædener i aviser og på TV er det lykkedes jer at vende en historie om udemokratiske ballademagere til en historie, der bl.a. handler om besparelsers konsekvenser for jeres uddannelse. Det skal I have kæmpe TAK for.«

Du kan se en video af lærernes klapsalver her. Artiklen fortsætter nedenunder.

 

»Det er helt på månen«

Men klapsalver skal lærerne ikke selv regne med at få fra Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup, som i et længere opslag på Facebook revser lærerne for deres gestus.

»Det er virkelig en skandale, når lærerne på Ørestad Gymnasium støtter elevernes uciviliserede opførsel under undervisningsministerens besøg på skolen,« skriver Krarup.

Flere lærere, som Berlingske har talt med siden det afbrudte ministerbesøg 7. marts, har taget afstand fra, at der er blevet råbt skældsord efter ministeren, ligesom de har understreget, at det selvfølgelig ikke er i orden, hvis der er blevet kastet en mønt efter ministeren, sådan som ministerens særlige rådgiver har fortalt.

Merete Riisagers besøg på skolen kom, efter gymnasiet for nylig havde været nødsaget til at spare fem årsværk væk som følge af det politisk besluttede omprioriteringsbidrag, og derfor har flere lærere også udtrykt støtte til elevernes ret til at protestere under besøget.

Den støtte deler Marie Krarup så absolut ikke.

»Som om det her var et spørgsmål om ytringsfrihed! Det er helt på månen. Selvfølgelig har eleverne ytringsfrihed. De kan skrive læserbreve, gå i demonstrationer, deltage i debatter og have alle de meninger, de vil have og give udtryk for dem. Bare IKKE i undervisningstiden og på deres skole. Hvis de gør det, er der bare tale om uorden og dårlig opførsel,« skriver hun.

»Hvor er det usselt det her!«

DF-ordføreren mener, at eleverne burde koncentrere sig om deres undervisning, og derfor bør »lærerne og lederne slå hårdt ned på« uromagere, forklarer hun.

Marie Krarup frygter for konsekvenserne, hvis ikke ledelsen griber ind fremover:

»Når lærerne og ledelsen ikke kan se det, bliver jeg bange for, at de er i gang med en politisk hjernevask af børnene i stedet for faglig undervisning. Hvis det er sagen, er der virkelig noget at være bekymret for.«

Twitter har de Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, kommenteret videoen, hvor lærerne klapper af eleverne. Hun kritiserer i lighed med Marie Krarup lærernes klapsalver.

»Hvor er det usselt det her! Undervisere, der klapper af elever, der har buhet af minister og nogle råbt »luder«. Sikke en måde at føre samtale på. Bekymrende,« skriver hun.