Behnke: God idé at beholde flygtninge nær hjemlandet

Det er god idé at samle flygtninge i lejre i deres nærområder, mener de Konservative, der erklærer sig positive over for DF og Liberal Alliances asylmeldinger.

ARKIVFOTO Tom Behnke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dobbelthjælp til fremtidens flygtninge, hvis vestlige lande i fremtiden bruger ressourcerne på at oprette flygtningelejre i nabolandene til de konflikter, de flygter fra.

Det mener konservatives integrationsordfører, Tom Behnke (K), som dermed støtter de forslag, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti fremsætter torsdag.

»Det hjælper de flygtninge, som ikke har råd til at søge nordpå til Europa. Og man får mere for pengene: Man hjælper flere mennesker for de samme penge, og kvantitet betyder noget humanitært,« siger Tom Behnke.

Dansk Folkeparti slår i Berlingske torsdag på tromme for, at Danmark i fremtiden skal sende asylansøgere til eksempelvis Afrika for at sætte en prop i den voldsomme stigning af flygtninge, der har søgt om asyl i Danmark de seneste år.

Og nogenlunde identiske toner lyder der fra Liberal Alliance i Jyllands-Posten, hvor partileder Anders Samuelsen (LA) ligeledes foreslår løsninger, der forhindrer, at flygtninge sætter foden på dansk jord. Han erklærer sig parat til at sende flygtninge, der når til Danmark, retur til lejre i deres nærområder.

Der trækker konservative ordfører dog en streg i sandet.

»Vi skal ikke afvise at tage imod flygtninge, der kommer her. Det er vi forpligtiget til,« siger Tom Behnke.

Kritikere af forslaget sætter blandt andet spørgsmålstegn ved, om det kan blive mere end vanskeligt at sikre flygtningenes sikkerhed i lande og regioner, der er notorisk præget af politisk ustabilitet og uro. Her kan et samarbejde med FN dog borge for, at flygtningene er i sikkerhed, mener Behnke.

»Selvfølgelig skal vi beskytte dem, og det kunne man gøre i samarbejde med FN, der kunne hjælpe med at sikre, at flygtningene ikke bliver udsat for overgreb.«

Også Venstre melder sig positive over for forslagene, som partiets politiske ordfører, Inger Støjberg (V), kalder for »interessante«.

TV: DF-profil: »Det påvirker vores samfund rigtig meget«: