Barometertjek: Vælgerne belønner ikke regeringen for 2025-planen

Fremlæggelsen af 2025-planen har ikke betydet de store ændringer for Venstres popularitet i meningsmålingerne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer regeringens Helhedsplan - for et stærkere Danmark. Præsentationen finder sted ved et pressemøde i Spejlsalen kl. 10.00. Tirsdag den 30. august. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Hvis Venstre havde regnet med, at vælgerne ville strømme tilbage efter lanceringen af 2025-planen og forslaget til finansloven i sidste uge, kan de vist godt tro om igen. Status i meningsmålingerne er nemlig, at regeringspartiet fortsat ligger et par procent point under valgresultatet. Det viser Berlingskes Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds meningsmålinger.

To af den seneste uges målinger fra henholdsvis Greens og Voxmeter viser sågar en opbakning til Venstre på under 17 procent. Var der folketingsvalg i morgen, og ville det blive valgresultatet, ville det svare til, at Venstre skulle give afkald på fire eller fem af de nuværende 34 mandater i Folketinget.

I Barometeret ligger Venstre lige nu til 17,7 procent, hvilket er på niveau med de seneste måneders målinger. Men hvad så med regeringens støttepartier?

Dansk Folkeparti ligger en smule under valgresultatet med en vælgerandel på 19,6. Hvad angår Liberal Alliance og Konservatives popularitet i meningsmålingerne, er forandringerne ikke større end den statistiske usikkerhed. Potentielt har de to mindste partier i blå blok altså ikke rykket sig fra valgresultatet.

Stillingen mellem blokkene er fortsat uafgjort. Så skulle Liberal Alliances ultimative krav resultere i et efterårsvalg, er det altså ikke meningsmålingerne lige nu, man skal skele til for at forudsige, hvilke partier der kan sætte sig på ministertaburetterne.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.