Barfoed ved ikke noget om dyrebordeller

Justitsministeren har redegjort for sit kendskab til dyrebordeller, men DF har alligevel gennemtrumfet, at dyresex i Danmark skal undersøges.

Dansk Folkeparti har fået justitsminister Lars Barfoed til at igangsætte en undersøgelse, der skal kortlægge udbredelsen af dyresex i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets vice- og justitsminister måtte i går slippe de hektiske forhandlinger om tilbagetrækningsreformen for at svare på spørgsmål om dyresex.

Det skete efter, at Dansk Folkeparti’s dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, havde kaldt Lars Barfoed (K) i åbent samråd, for at spørge ministeren om, hvordan domspraksis i sager om seksuelt misbrug af dyr har udviklet sig, og om ministerens kendskab til dyrebordeller i Danmark.

Bubber startede debat

Debatten om dyresex brød for endnu engang ud, efter TV-programmet ’Danmark ifølge Bubber’ for en måned siden dykkede ned i det tabubelagte fænomen. Bubber's program var også var baggrunden for at kalde ministeren i samråd.

Hvad vidste Lars Barfoed om dyrebordeller?

- Ifølge de oplysninger, som Lars Barfoed fremlagde i går, har myndighederne ikke kendskab til, at de (dyrebordeller red.) er noget udbredt fænomen, fortæller Marlene Harpsøe (DF) til Berlingske.

Bubber har gjort problemet værre

Men det behøver ikke betyde, at dyrebordeller ikke eksisterer i Danmark, understreger Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører.

- Problemet er, at politiet registrerer alt dyremisbrug under én kategori. Det betyder, at det er meget svært at få et samlet billede af, hvilken slags misbrug der finder sted, og hvordan det foregår, fortæller Marlene Harpsøe.

Hun mener, at problemet med dyresex er stigende – ikke mindst efter Bubber satte fokus på det.

Efter Bubbers program har der været eksempler på, at mænd har voldtaget dyr, og de har sikkert været inspireret af programmet, fortæller hun.

DF gennemtrumfer undersøgelse

Derfor fik partiet i går til samrådet gennemtvunget, at Justitsministeriet laver en undersøgelse, der skal belyse de mørke kroge, så politikerne kan få et overblik over udbredelsen af dyresex i Danmark.

- Undersøgelser fra Norge viser, at flertallet af dyrlæger har set eksempler på dyr skadet af penetration. Jeg er sikker på, det også er tilfældet i Danmark, fortæller Marlene Harpsøe.

Embedsmænd kontakter dyrlæger

Embedsmænd fra Justitsministeriet vil nu gå i gang med at kontakte landets dyrlæger, for at kortlægge deres kendskab til dyresex.

Dansk Folkeparti's ønske er at ændre holdningen blandt flertallet på Christiansborg, så der kan vedtages et forbud mod dyresex, eller zoofili som det kaldes på juradansk.