Barfoed skælder ud på fløjpartier

Den konservative formand beskylder Dansk Folkeparti for at misbruge grundlovens frihedsrettigheder. Lars Barfoed vil samtidig have Enhedslisten til at holde fingrene fra »vores forsvar, politi og penge«.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Dansk Folkeparti udviste mangel på respekt og god omgangstone, da partiet i sidste uge indrykkede avisannoncer med navnene på 685 kommende danske statsborgere. Det mener den konservative partiformand, Lars Barfoed (K).

»Jeg synes, det er manglende respekt og mangel på god omgangstone, at vi i sidste uge i store avisannoncer kunne se vores medborgere - det kan være naboer, familie eller venner – blive hængt ud ved navns nævnelse som mistænkt terrorist,« siger Lars Barfoed i sin grundlovstale og uddyber:

»Kig jer omkring, kig godt på sidemanden. Synes I, det ville være i orden, hvis de pludselig helt uskyldigt stod på en liste mistænkt for terrorisme. Jeg tror, de fleste vil give mig ret i, at det ikke er i orden. Det er respektløst over for vores medmennesker. Det er misbrug af grundlovens værdifulde frihedsrettigheder,« siger han.

Lars Barfoed benytter også sin grundlovstale til at kritisere den aftale, regeringen og Enhedslisten indgik i sidste uge - en aftale, der efter alt at dømme betyder nedlæggelse af Forsvarskommandoen.

»Vi har nu fået en socialdemokratisk forsvarsminister, der er så optaget af sin egen idé om at nedlægge Forsvarskommandoen og svække forsvarschefens beføjelser, at han har tilsidesat al tradition og godt politisk samarbejde om forsvaret hen over midten i dansk politik. Forsvarsministeren er i stedet gået til militærnægterne i Enhedslisten,« siger Lars Barfoed og uddyber:

»Helt ærligt. Enhedslistefolkene vil opløse forsvaret – og i øvrigt også politiet. De mener - ifølge deres politiske program – at både politiet og forsvaret er kapitalens håndlangere. De vil melde Danmark ud af NATO. Hvordan kan regeringen overlade styringen af det danske forsvar til dem? Der er nogle helt fundamentale ting i det danske samfund, som man ikke kan overlade til Enhedslisten. De skal holde fingrene fra vores forsvar, vores politi og vores penge,« siger den konservative formand.

Se hele Lars Barfoeds grundlovsdagstale her: