Barfoed ryger ud af Folketinget

Den tidligere formand for de Konservative, Lars Barfoed, bliver ikke genvalgt til Folketinget.

Det Konservative Folkeparti holder valgfest i Jazzhouse i København på valgdagen, torsdag den 18. juni 2015. Lars Barfoed Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

De Konservatives store nederlag ved folketingsvalget rammer også den tidligere partiformand Lars Barfoed (K) hårdt. Han må fredag formiddag konstatere, at han mister sin plads i Folketinget.

Partiet taber nemlig sit ene mandat i Københavns Storkreds, og det betyder et farvel til Lars Barfoed, der var opstillet til valget på Frederiksberg.

De Konservative fik torsdag et historisk dårligt valg og endte på 3,4 procent af stemmerne. Det udløser seks mandater i Folketinget - to færre end i 2011.

Foruden Lars Barfoed må også finansordfører Mike Legarth (K) og børne- og undervisningsordfører Daniel Rugholm (K) sige farvel til Christiansborg.

Lars Barfoed forlader en lang karriere på Christiansborg, der både har budt på ministerposter og et tre et halvt år langt formandskab for Det Konservative Folkeparti.

Hans politiske tid i Folketinget begyndte tilbage i 2001, hvor han første gang blev valgt ind. I 2005 satte han sig på sin første ministerpost, hvor han fik ansvaret for familie- og forbrugeranliggender. Han nåede dog kun at sidde på posten i et års tid, før den såkaldte kødskandale i 2006 førte til hans afgang. Her kom det frem, at virksomheder i en årrække havde solgt for gammelt kød, uden der blev grebet ind fra myndighedernes side.

Efterfølgende har han siddet som både transportminister og justitsminister.

I 2011 blev Lars Barfoed enstemmigt valgt som Det Konservative Folkepartis nye formand efter Lene Espersen. En formandspost, som han overlod til den tidligere Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen (K) i 2014.