»Barfoed må have tabt småkagerne«

I Venstres ungdomsafdeling er man fortørnet over K-formandens angreb på Løkke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De unge i Venstres Ungdom (VU) forsvarer deres partiformand, efter De Konservatives Lars Barfoed, i lørdagens udgave af Berlingske retter en hård kritik mod Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen for ikke at have en reformdagsorden.

- Lars Barfoed må have tabt småkagerne, da han bankede hovedet ind i den politiske betonklods. At Konservative tager æren for reformdagsordenen er lige så tåbeligt som da Al Gore påstod at have opfundet internettet, siger landsformand Morten Dahlin.

- Problemet er, at hans parti fuldstændig har glemt hvad det vil sige at være konservative, så i ren desperation for at finde et ledigt standpunkt begynder han nu at angribe sine samarbejdspartnere, siger han.

Lars Barfoed mener ifølge Berlingske, at Det Konservative Folkeparti reelt er det eneste ansvarlige parti med en reformdagsorden i blå blok. Samtidig tager han æren for de største økonomiske reformer under VK-regeringen. Han siger således, at De Konservative »måtte trække« Venstre og Dansk Folkeparti til for eksempel reformer af efterlønnen.

Men det var ikke De Konservative alene, der fik sat gang i reformer, lyder det fra VU.

- Det er flere mennesker end Lars Barfoed selv, der har opfundet gode økonomiske reformer i Danmark, og det er ikke det indtryk, man får, når man læser hans udtalelser, siger Morten Dahlin, der, lige som politisk ordfører Ellen Trane Nørby, holder fast på, at Venstre har en reformdagsorden.

- Vi var dem, der satte gang i processen omkring efterlønnen og fik efterlønnen afskaffet, vi har fremlagt en ambitiøs, konkret kontanthjælpsreform og vi har foreslået en reform af, hvordan man beskatter erhvervslivet i Danmark, så vi kan skaffe nogle flere arbejdspladser, siger Morten Dahlin.

Det Konservative Folkeparti indleder lørdag partiets årlige landsmøde i Herning.