Barfoed kræver opgør med tilskudsdanmark

De Konservatives formand, Lars Barfoed, lagde i sin tale på partiets landsråd op til et opgør med tilskudsdanmark. Danskerne skal vristes fri af offentlige ydelser og tilskud, sagde han.

K-formand Lars Barfoed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny og skarpere politisk kurs skal være til at løse de massive udfordringer, som Det Konservative Folkeparti i dag står over for.

Det siger de Konservatives formand, Lars Barfoed, fra talerstolen ved de Konservatives landsråd, der foregår i Herning denne weekend.

- Vi har sammen en vigtig opgave foran os. Vi skal styrke Det Konservative Folkeparti. Det er en opgave, der vil kræve hårdt arbejde og tålmodighed i de kommende år. Men vi har også nu sammen en enestående mulighed for at skrive historien om et nyt konservativt folkeparti med nye vedtægter, et nyt partiprogram og en ny skarpere politisk kurs, siger Lars Barfoed, der kalder Det Konservative Folkeparti Danmarks mest borgerlige parti.

Helt afgørende for partiet er det at få et opgør med tilskudsdanmark, lyder det fra formanden, der »ikke kan leve med« at flere end 750.000 danskere i dag lever af offentlige overførselsindkomster.

- Det er en konservativ målsætning at gøre flere danskere fri af offentlig forsørgelse, så de selv får ansvar for deres egen tilværelse, siger Lars Barfoed.

- Jeg vil have et opgør med tilskudsdanmark. De offentlige ydelser og tilskud er for mange, og de skaber et rodnet, som vi må vriste borgerne fri af, siger Barfoed, der kalder staten »formynderisk«.

- Staten har vokset sig alt for stor og formynderisk. Det konservative politiske projekt tager afsæt i, at der derfor er behov for helt andre løsninger. Vi kan ikke fortsætte udbygningen af velfærdssamfundet. Vi kan ikke fortsætte lappeløsningerne, siger Lars Barfoed.

Han foreslår derfor, at man sætter gang i et arbejde, der skal sikre en forenkling og reduktion af ydelserne.

Opgøret med tilskudsdanmark er et ud af flere reforminitiativer, som Lars Barfoed lægger frem på landsrådet.

De Konservative ønsker også at nedsætte en kommission, der skal se på, hvordan man kan indføre brugerbetaling for flere offentlige ydelser - mod at skatten bliver sat ned.

Samtidig ønsker partiet at gennemføre omfattende stramninger af retspolitikken. Lars Barfoed peger i sin tale på blandt andet højere straf for indbrud, sædelighedsforbrydelser og for salg af narko til unge.

- Vi kan ikke leve med, at kriminaliteten på nogle områder tager til i brutalitet og på andre områder i omfang. Vi kan ikke leve med manglende respekt for lov og orden. Der har vi konservative en vigtig opgave, siger Barfoed.

Landsrådet finder sted lørdag og søndag. Omkring 800 konservative deltager på landsrådet.