Barfoed: DF skaber utryghed på boligmarkedet

Det er Dansk Folkeparti, der har skabt utryghed på boligmarkedet ved ikke at ville acceptere regeringens boligpakke, mener de Konservatives Lars Barfoed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives formand Lars Barfoed, giver nu Dansk Folkeparti skylden for, at boligmarkedet er gået fra dødt til stendødt, som Dansk Ejendomsmæglerforening forleden sagde.

Boligpakken blev lanceret i huj og hast for en uge siden, men regeringen havde ikke styr på sit flertal, og derfor har b.dk spurgt vicestatsministeren, om regeringens initiativ har været godt for boligmarkedet.

- Det vil blive godt for boligmarkedet. Jeg synes, det er ærgerligt, at Dansk Folkeparti ikke sagde ja til det med det samme, for det kunne jo have sikret tryghed for boligejerne. Nu er der skabt usikkerhed, fordi vi ikke kunne få det gennemført hurtigt.

Så boligmarkedet er dårligere stillet i dag end sidste lørdag?

- Nej, det synes jeg ikke, det er, for vi har jo ikke gjort noget, der forringer situationen. Men hvor vi gerne ville skabe tryghed og tø boligmarkedet op, så har DF jo ikke ville tilslutte sig den pakke, og det er jo at skabe usikkerhed om, hvorvidt det bliver gennemført eller ej, og det, synes jeg, er ærgerligt, siger Barfoed.

Alligevel kan han ikke love, at regeringen vil bruge det flertal, som den har med S-SF om en pakke til boligejerne. Heller ikke efter et valg, når røgen fra valgkampen har lagt sig.

- Jeg kan jo ikke love nogen noget, når jeg ikke ved, hvordan flertallet bliver, siger Lars Barfoed.

Men flertallet skal nærmest kun bestå af Venstre, de Konservative  og Liberal Alliance, hvis det skal lykkedes at få boligpakken vedtaget, for regeringen nægter fortsat at lave en aftale med S-SF.

- Vi ønsker at gennemføre det her, men vi ønsker ikke at forære noget til S-SF, hvor de kan være med til at gøre det gode men ikke være med til at betale regningen. Den sammenhæng må der være, siger Lars Barfoed.

Udtalelserne faldt på det pressemøde, som de Konservative for kort tid siden afholdt for officielt at skyde valget i gang. Her kaldte Barfoed valget for et af de mest afgørende i nyere tid, fordi man om mange år vil se tilbage og sige, at det var her, danskerne enten traf den rigtige eller den forkerte beslutning angående økonomi og reformer. .

Partiets går ikke til valg på skattelettelser, som ellers er en af de største konservative mærkesager.   

Partiets fokus under valget er: 

  • Økonomiske reformer
  • Ny vækst
  • Styrket folkeskole
  • Tryghed og kriminalitetsbekæmpelse
  • Styrket indsats for udsatte psykisk syge