Barberet skatteaftale ventes at lande efter store sværdslag

Lavest lønnede kan se frem til at skulle betale mindre i skat. Men aftalen er skrumpet noget siden udspillet.

»Jeg kan ikke bekræfte noget som helst andet, end at det bliver over 3,5 milliarder kroner,« siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter de fejlslagne forhandlinger før jul er regeringen og Dansk Folkeparti tæt på at lande en ny skatteaftale.

Den ventes at blive præsenteret tirsdag eftermiddag.

Der mangler dog endnu at blive finpudset lidt, lyder det fra en række aftalepartnere, som er på vej ind gennem glasdøren i Finansministeriet for sætte det sidste punktum.

Det var blandt andet den, som skabte så meget virvar på Christiansborg over julen og i starten af det nye år. Den ventes at blive noget mindre, end det regeringen oprindeligt spillede ud med for mindre end et halvt år siden.

»Jeg kan ikke bekræfte noget som helst andet, end at det bliver over 3,5 milliarder kroner,« siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

De 3,5 milliarder kroner, som ministeren refererer til, er allerede fundet i andre aftaler om integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen samt en aftale om at gøre det mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet.

Oprindeligt lød regeringens udspil på at give skattelettelser for 23 milliarder kroner frem mod 2025. Men støttepartiet Dansk Folkeparti har sat foden ned.

Parterne regner med at nå frem til en endelig aftale tirsdag, som ventes at blive noget mindre. I begyndelsen af januar aflyste statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en stor skatteaftale.

Den skal blandt andet gøre op med samspilsproblemet - at det for nogen ikke kan betale sig at spare op til pension. Samtidig er der lagt op til at sænke skatten for de lavest lønnede.

Finansordfører Rasmus Jarlov (K) havde gerne set en større aftale.

»Vi havde gerne set en endnu større skattelettelse, det havde vi også spillet ud med, men dette er en betydelig skattelettelse,« siger han.

Gruppeformand Peter Skaarup (DF) er godt tilfreds med, at den ikke indeholder topskattelettelser.

»Der er ikke lagt op til topskattelettelser eller "historisk store skattelettelser". Det er den her lille pakke, som vi sagde, det kunne blive til,« siger Peter Skaarup.

Han henviser til, at partileder og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) havde lovet "historisk store skattelettelser". Han er i dag i Moskva.

/ritzau/