Både Barfoed og Brian vil afløse Lene

Lene Espersen er færdig som partileder. Partiets næste topfigur kommer til at hedde Lars Barfoed eller Brian Mikkelsen. Begge kandidater er mere end klar, erfarer Berlingske Tidende.

Lars Barfoed og Brian Mikkelsen ved overdragelsen af Justitsministeriet fra sidstnævnte til førstnævnte tirsdag den 23. februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen vil være leder for de Konservative i stedet for Lene Espersen. Berlingske Tidende erfarer, at Brian Mikkelsen er parat til at udfordre justitsminister Lars Barfoed om at stå i spidsen for det kriseramte parti.

Læs også: Lene Espersen færdig som partileder

Dermed er der lagt op til en nervepirrende tvekamp mellem de to mandlige konservative ministre, når arvefølgen i de kommende dage og timer bliver afgjort bag lukkede døre hos den konservative partitop. En central kilde oplyser til Berlingske, at folketingsgruppen nærmest er delt lige over i spørgsmålet om, hvem der skal være partiets politiske leder.

Helge Adam tog initiativ
Lene Espersens dage som formand er talte efter det på dagens gruppemøde hos de Konservative stod klart. Ingen af de tilstedeværende på partiets gruppemøde på Christiansborg i dag havde lyst til at bakke op om hendes fortsatte lederskab, erfarer Berlingske.

Det var en af partiets veteraner, Helge Adam Møller, der i dag tog initiativ til at spøge gruppen om dens opbakning til Lene Espersen, erfarer Berlingske. Angiveligt fordi han ikke mener, at partiet kan leve med usikkerheden længere.

Det er endnu uvist, om Lene Espersen vælger at trække sig af egen drift, eller om hun bliver tvunget til det af folketingsgruppen. Men det er givet, at resultatet af dagens gruppemøde vil blive overbragt til formanden i håb om, at hun trækker sig uden at kaste partiet ud i en åben konfrontation.

Ifølge TV 2 News er Lene Espersen lige kommet hjem til Danmark efter en rejse til Qatar. Det er vurderingen, udskiftningen af Lene Espersen skal gå hurtigt. Blandt andet fordi ledelsesspørgsmålet skal være afklaret inden regeringsseminaret i begyndelsen af næste uge