Avis: Messerschmidt inviterede V-profil til Frankrig

Forsvarsminister Peter Christensen (V) blev brugt i regnskab for Messerschmidts europæiske gruppe.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl (tv) står foran EU-parlamentariker Morten Messerschmidt, som er røget ud af parti-ledelsen efter sag om muligt misbrug af EU-midler Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Nuværende forsvarsminister Peter Christensen (V) var 14.-17. januar 2013 med sin kæreste på betalt tur til Strasbourg, hvor EU-Parlamentet mødes 12 gange årligt, skriver Ekstra Bladet.

Han var inviteret af DF's EU-parlamentariker Morten Messerschmidt.

Dengang var Peter Christensen Venstres finansordfører.

Peter Christensen vidste ikke, at han ifølge regnskaberne deltog i et studiebesøg hos Messerschmidts EU-kritiske europæiske gruppe Meld, der blev lukket sidste år.

Det skriver Ekstra Bladet, som har læst Melds rapport til EU-Parlamentet.

Peter Christensen anede intet om Meld på sin tur til Strasbourg.

- Jeg var i januar 2013 inviteret med ledsager til Strasbourg af Morten Messerschmidt til som gæst at deltage i et radioprogram og en række møder, skriver Peter Christensen i en sms til Ekstra Bladet.

- Jeg var ikke vidende om, at Meld betalte og havde ikke hørt om foreningen, før den er blevet genstand for omtale i medierne.

Ekstra Bladet har forgæves søgt en kommentar fra Morten Messerschmidt.

I den seneste sag har Dansk Folkeparti besluttet at betale 500.000 kroner tilbage til EU. Pengene er blandt andet gået til at betale for sommergruppemøder i DF, medietræning og annoncekampagner.

I juni 2016 tilbagebetalte DF 1,6 millioner kroner, som ifølge EU-Parlamentets præsidium blev brugt på politiske kampagner i strid med reglerne. Præsidiet krævede i alt 2,9 millioner tilbagebetalt til EU.

De sidste 1,3 millioner kroner gik til et gyldent håndtryk til en medarbejder. Dem har DF afvist at betale, da pengene ifølge partiet er blevet administreret af Meld.

/ritzau/