Avis: Forslag om fleksible dagpenge er droppet

Regeringens dagpengekommission har forkastet idéen om, at dagpengene kunne strammes eller lempes i takt med ledigheden, erfarer Jyllands-Posten fra kilder i og omkring kommissionen.

Foto: Thomas Lekfeldt

Forslaget om fleksible dagpenge, hvor dagpengeperioden bliver forlænget under lavkonjunkturer med høj ledighed og til gengæld forkortes, når det går godt, er fra flere sider blevet set som en måde at nå til en politisk enighed om dagpengesystemet.

Men forslaget er nu en gang for alle forkastet af regeringens dagpengekommission, erfarer Jyllands-Posten fra kilder i og omkring kommissionen.

Derfor bliver politikerne også nødt til at tage stilling til spørgsmålet om dagpengeperiodens længde og regler for genoptjening af dagpengeret. Det slår professor i arbejdsmarkedspolitik på Aalborg Universitet Henning Jørgensen fast over for Jyllands-Posten.

»Så har vi balladen. Der kommer ikke den nemme, teknokratiske smutvej ud af det hele, som nogle måske havde håbet på. Men jeg kan godt forstå det, for hvordan afgør man, om ledigheden er for høj eller for lav?,« siger han til avisen.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), opfordrer Helle Thorning-Schmidt (S) til snart at melde klart ud, så vælgerne ved, hvad de har at forholde sig til inden et valg.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) ønsker ifølge Jyllands-Posten fortsat at afvente kommissionens endelige anbefalinger, som kommer til september.