Auken: Der er ikke noget at komme efter

SFs spidskandidat til Europa-Parlamentet afviser, at partiet har overtrådt reglerne i forbindelse med en række avisannoncer for SF.

Margrete Auken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

»Du kan være ganske stensikker på, at sådan noget har vi styr på.«

SFs spidskandidat til Europa-Parlamentet, Margrete Auken (SF), slår fredag fast, at SF har fulgt alle regler i forbindelse med en række annoncer, der har været bragt i flere landsdækkende aviser forud for søndagens europaparlamentsvalg.

Flere medier skriver torsdag, hvordan annoncerne delvist er blevet betalt af støttekroner fra Europa-Nævnet - det vil sige skattekroner. Men ifølge Margrete Auken overholder annoncerne de regler for støtte, som nævnet har udstedt.

»Vi har været i løbende kontakt med nævnet for at sørge for, at tingene var klare. Der er ikke noget der. Vi har aldrig fået en anmærkning fra nævnet, og det får vi heller ikke nu,« siger Margrete Auken.

Annoncerne har kørt i flere aviser den seneste halvanden uge, og i annonceteksten fremgår det blandt andet, at »Der er brug for Margrete Auken i Europa«, ligesom der er et stort billede af SFs spidskandidat samt flere partibudskaber.

I Europa-Nævnets regler for, hvad partier kan søge om penge til, står der blandt andet, at:

»Aktiviteterne skal have til formål at fremme debat og oplysning om Europa, herunder udvikling af deltagelsesdemokrati,« og netop det hæfter Margrete Auken sig ved:

»Der står, at kampagnemidlerne skal bruges til debat og oplysning og fremme af deltagelse i demokratiet. Det har vi fuldstændig overholdt, og der er ikke noget at komme efter, for nu at bruge en berømt sætning,« siger hun med henvisning til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens ofte anvendte ord.

SFs spidskandidat påpeger, at annoncerne har kørt i flere uger, og hun finder det pudsigt, at historierne kommer frem lige inden valget.

»Der er åbenbart nogen, der synes, det går mig for godt og har tænkt, at de lige vil nå at genere mig lige inden valget, hvor jeg ikke kan nå at redde den ud. Men jeg kan sagtens nå at redde den ud, for der er ikke noget at komme efter.«

Ifølge Europa-Nævnets hjemmeside har samtlige partiet i Folketinget modtaget støtte fra nævnet.