Asyltal blev slettet fra finansloven

Dansk Folkeparti forlangte, at regeringens opjusterede tal for antallet af asylansøgere i 2016 blev slettet fra finansloven. Tidligere finansminister Bjarne Corydon mener, regeringen forsøger at dække over stigende asyludgifter.

Finansloven 2016 blev præsenteret torsdag d. 19. november Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under forhandlingerne om næste års finanslov skønnede regeringen, at der i 2016 vil komme et rekordstort antal flygtninge til Danmark. Men Dansk Folkeparti krævede ifølge Jyllands-Posten, at tallet på 25.000 blev slettet fra aftalen.

I et tidligere udkast stod der, at Integrations- og Boligministeriets prognose for antallet af asylsøgere var opjusteret fra 15.000 til 25.000 i 2016, men i finanslovsaftalen, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterede torsdag, var tallet væk.

Ved præsentationen af aftalen lød det fra finansministeren, at regeringen havde lavet en opjustering. Men senere torsdag begyndte medier at skrive om det opjusterede tal, og Claus Hjort Frederiksen ændrede dermed forklaring og fortalte, at tallene ikke er en del af aftalen, fordi de ikke var »officielle«.

Tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) mener, at regeringen forsøger at dække over stigende asyludgifter:

»Det er en meget alvorlig sag, at man i første omgang forsøger at skjule en så markant opjustering af asyltallene for 2016, og det står nu helt klart, at den finanslov, der er indgået aftale om, frem for alt er en flygtningefinanslov. Der er ikke nogen udgiftspost, der vokser mere end udgifterne til flygtninge,« siger Bjarne Corydon til Jyllands-Posten.