Astrid Krag vikarierede for Tesfaye til stort EU-møde

Social- og ældreminister deltog i EU-møde efter tvivl om, om beskæftigelsesminister kunne rejse ind i Belgien.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) deltog på vegne af Danmark i et stort EU-ministermøde, efter at der var usikkerhed om, hvorvidt fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) kunne komme ind i Belgien, da han for nylig har været smittet med coronavirus. (Arkivfoto) Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) troppede mandag op som vikar i EU til ministermøde, hvor der blandt andet skulle forhandles om fælles EU-regler for mindsteløn.

Det var egentlig fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S), der skulle have repræsenteret Danmark. Men der var usikkerhed om, hvorvidt han overhovedet kunne rejse ind i Belgien, fordi Tesfaye for nylig har været smittet med coronavirus.

Beskæftigelsesministeriet oplyser mandag eftermiddag i et skriftligt svar til Ritzau, at reglerne for tidligere smittede er strammere i Belgien.

»Beskæftigelsesministeriet anbefalede på den baggrund, efter dialog med Udenrigsministeriet, at den danske regering var repræsenteret af en anden minister,« skriver ministeriet.

Mattias Tesfaye kunne søndag aften deltage i et pressemøde, og derfor kan det have undret, hvorfor ministeren ikke dagen efter kunne repræsentere Danmark i Bruxelles.

Svaret skal, som ministeriet skriver, findes i de to landes forskellige regler for tidligere smittet.

I Danmark kan man bryde sin isolation, når man har været symptomfri i 48 timer. Det havde Mattias Tesfaye, da han søndag aften deltog i pressemødet.

Men i Belgien skal man altså have været symptomfri i en del længere tid. Derfor var der i Beskæftigelsesministeriet tvivl om, hvorvidt Tesfaye kunne deltage i mødet.

»Det har været yderst usikkert, om den fungerende beskæftigelsesminister ville have mulighed for at rejse ind i Belgien, da restriktionerne er strammere Belgien end i Danmark for tidligere coronasmittede,« skriver ministeriet.

Det blev altså Astrid Krag, der deltog i mødet. Her vedtog EU-medlemslandene et fælles mandat til de videre forhandlinger om fælles EU-regler for mindsteløn.

Den endelige lov skal forhandles på plads efter årsskiftet mellem medlemslandene og EU-Parlamentet.

Mattias Tesfaye er i øjeblikket fungerende beskæftigelsesminister, fordi den egentlige beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), er på barsel.

Tesfaye er også udlændinge- og integrationsminister.

/ritzau/