Astrid Krag tog en selfie og efterlyste Støjberg – men fik hurtigt svar på tiltale: »Hvis du ellers gik lidt mere op i at følge med«

Ministeren startede den digitale infight, men var ikke den mest populære på sin egen hjemmebane.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) er flittig til at lægge selfies op på sin Facebook-profil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Ældre Sagen torsdag afholdt partilederdebat, havde 11 partiledere, inklusive statsministeren, fået invitationen.

Men kun ti dukkede op.

Det bemærkede Berlingske i en liveblog fra partilederdebatten, og det bemærkede social- og ældreminister Astrid Krag (S) på sin Facebook-profil.

»Hulubulu – Inger Støjberg, hvor var du henne?« skrev Astrid Krag på Facebook med en dertilhørende selfie.

For Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, var lige netop ikke med til debatten, selvom der ifølge Astrid Krag var vigtige emner på dagsordenen.

»Det synes jeg virkelig er skuffende. Hvorfor vil Inger Støjberg ikke stille op til debat om, hvad Danmarksdemokraterne vil gøre for at sikre de ældre en bedre ældrepleje?« skrev Astrid Krag.

Havde hun læst med i Berlingskes liveblog eller på B.T., kunne Krag have læst, at Inger Støjberg i stedet var i Herning for at holde tale for nogle minkavlere, mens Peter Skaarup repræsenterede Danmarksdemokraterne ved debatten hos Ældre Sagen.

Det formåede Inger Støjberg dog også selv at lade Astrid Krag forstå i kommentarsporet under ministerens opslag på Facebook.

»Jeg deltog i et møde hos minkavlere i Jylland. Det er som bekendt det erhverv din statsminister ulovligt nedlagde, og som stadig ikke har fået udbetalt erstatninger efter jeres ulovlige indgreb,« skrev Inger Støjberg.

Herefter bekendtgjorde hun, at Danmarksdemokraterne ønskede at tilføre flere penge til ældreområdet samt at give ældre mere frit valg uden dog at komme ind på detaljerne i de ønsker.

Inger Støjberg fik mere end ni gange så mange likes på sin kommentar, som Astrid Krag fik på sit oprindelige opslag.

Og så svarede Astrid Krag, at hun havde læst om grunden til Inger Støjbergs udeblivelse fra partilederdebatten B.T., og at hun derfor rent faktisk godt vidste, hvor Inger Støjberg befandt sig.

»Jeg synes stadig det er ærgerligt, at du ikke fandt de ældre vigtige nok til at stille op selv. Især fordi man kan læse i BT. at du først havde sagt ja til at deltage. Men sådan ser vi nok forskelligt på ting,« skrev Astrid Krag.