Astrid Krag forlader SF til fordel for S

Nuværende sundhedsminister for SF, Astrid Krag, forlader partiet for at melde sig ind i Socialdemokraterne.

ARKIVFOTO. Sundhedsminister Astrid Krag forlader det kuldsejlede SF, som træder ud af regeringssamarbejdet, og tilslutter sig i stedet Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne. Her ses Astrid Krag med sin nye formand ved Danske Regioners generalforsamling i 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundhedsminister Astrid Krag, der er medlem af det aftrædende regeringsparti SF, forlader nu sit parti og har søgt om optagelse i den socialdemokratiske gruppe. Det oplyser Krag på sin Facebook-profil.

»Jeg har i dag søgt om optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe. De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger,« skriver ministeren i en statusopdatering.

»De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger,« skriver hun.

Udmeldelsen sker samme dag, som SF har truffet en beslutning om at forlade SRSF-regeringen og blive støtteparti til en ny SR-regering.

Astrid Krag stillede i efteråret 2012 op mod Annette Vilhelmsen i kampen om SFs formandspost, efter Villy Søvndal trak sig. Det fik flere fremtrædende unge SFere til at skifte parti til netop Socialdemokraterne.

I oktober 2012 blev den daværende SFer Thor Möger Pedersen fyret fra posten som skatteminister, hvorefter han meldte sig ind i Socialdemokraterne. I Januar 2013 fulgte SFs næstformand, Mattias Tesfaye (S) efter, mens SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (S), to måneder senere ligeledes forlod partiet og gik over til Socialdemokraterne. Også de unge SFere EU-parlamentarikeren Emilie Turunen og Nanna Westerby skiftede til Socialdemokraterne.

SFs nyudnævnte gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (SF) er ikke så overrasket over Astrid Krags partiskifte.

»At Astrid Krag er blevet socialdemokrat, er ikke den største overraskelse i danmarkshistorien. Hun har altid arbejdet for, at SF skulle lægge sig tæt op ad den socialdemokratiske linje. Og er man socialdemokrat, hører man bedst hjemme i Socialdemokratiet. Astrid har været en god arbejdskraft i SF, og vi ønsker hende al mulig held og lykke i hendes nye parti,« siger Pernille Vigsø Bagge i en skriftlig kommentar.

Selv skriver Astrid Krag på sin Facebookprofil, at det er med vemod, at hun nu siger farvel til SF efter at have været medlem af partiet i mere end halvdelen af sit 31-årige liv.

»Det er selvfølgelig med vemod, at jeg siger farvel til SF. Jeg har haft mange gode år i partiet og er stolt over at have været med til at udvikle partiet. Jeg ønsker SF – og de mange gode folk, jeg kender i partiet - alt det bedste og siger farvel uden bitterhed,« skriver Astrid Krag.

I forbindelse med SFs udtrædelse af regeringen har Vilhelmsen desuden meddelt, at hun trækker sig som formand ved et ekstraordinært indkaldt landmøde.