Astrid Krag beskyldt for at udstille eksminister: »Vi er mange, der har haft ondt af Thyra Frank«

Tidligere ældreminister Thyra Frank har sagt, at hun fik kvalme ved tanken om trappeindgangen til Christiansborg, fordi hun blev udstillet og udskældt i for voldsom grad. Særligt pegede hun på nuværende socialdemokratiske minister Astrid Krag som en af de værste politiske modstandere. Nu svarer Astrid Krag på kritikken.

Astrid Krag er tidligere blevet beskyldt for at føre personlig hetz mod tidligere LA-politiker og eksminister Thyra Frank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksminister og tidligere Liberal Alliance-politiker Thyra Frank har beskyldt nuværende social- og ældreminister Astrid Krag (S) for at være den politiske modstander, der i særdeleshed udstillede hende, da hun havde sin daglige gang på Christiansborg.

Nu svarer Astrid Krag på kritikken i et skriftligt svar til Berlingske, hvor hun blandt andet giver udtryk for medfølelse over for den tidligere ældreminister.

»Jeg tror, vi er mange, der har haft ondt af Thyra Frank, som trods sit store hjerte for de ældre tydeligvis havde det svært i rollen som ældreminister,« siger Astrid Krag.

Udtalelsen om Thyra Frank, der var ældreminister i perioden 2016-2019, kommer i kølvandet på, at hun i et stort interview til TV 2 har fortalt, at frygten for journalister og politiske modstanderes hårde kritik fik hende til at få det fysisk dårligt, når hun tænkte på trappen op til den politiske højborg.

Så dårligt, at hun ikke kunne børste tænder på grund af kvalme.

Tidligere ældreminister Thyra Frank beskylder social- og ældreminister Astid Krag for at have ført personlig hetz mod hende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix.

»Jeg går efter bolden«

Ifølge TV 2 var stormløbet mod Thyra Frank særligt anført af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Efter blot halvanden måned med Thyra Frank som ældreminister havde Astrid Krag skrevet 16 kritiske Facebook-opslag rettet mod hende. Samtidig var Thyra Frank blevet indkaldt til tre samråd, skulle svare på tre udvalgsspørgsmål og 12 paragraf 20-spørgsmål.

»Hun er dygtig til det politiske spil. Det kan hun til perfektion. Men jeg har tit tænkt på, at det aldrig var gået i det virkelige liv. Men hun er jo minister i dag, så hun har jo fået et klap på skulderen for det, hun gjorde,« sagde Thyra Frank om Astrid Krag til TV 2.

Når Astrid Krag siger, at Thyra Frank havde det svært i rollen som minister, peger hun på, at det skyldtes, at Liberal Alliance »gik ind for massiv minusvækst i kommunerne, samtidig med at det plejehjem, hvor hun selv var leder, blev overbetalt i forhold til de kommunale plejehjem på Frederiksberg«.

Frank havde, inden hun blev valgt ind i Folketinget for LA i 2011, opbygget 37 års erfaring i ældreplejen, samtidig med at hun var anerkendt forstander på plejehjemmet Lotte.

Astrid Krag henviser i sit svar til en sag fra 2017, som hun selv var bannerfører for, hvor netop plejehjemmet Lotte blev beskyldt for at modtage flere penge sammenlignet med andre plejehjem på Frederiksberg – også under Thyra Franks tid som forstander.

Samtidig afviser Astrid Krag, at hun skulle have gået personligt efter Thyra Frank.

»Jeg har altid gået efter bolden – ikke politikeren.«