Asmaa taler dunder mod Saudi-Arabien

Danmark bør markere sin afsky over Saudi-Arabien, efter voldtaget kvinde er idømt piskeslag. Det mener Asmaa Abdol-Hamid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saudi-Arabien er et brutalt og mandschauvinistisk regime, der misbruger religion for at fastholde grebet om magten. Det siger Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid efter sagen om en 19-årig pige, der er blevet straffet med pisk og fængsel efter en massevoldtægt. Set med saudiarabiske øjne var pigens forbrydelse, at hun havde kørt i bil med en mand, hun ikke var i familie med, da hun blev voldtaget. Det er alvorligt i det meget islamiske Saudi-Arabien, hvor der er love for adskillelse mellem kønnene.

- Man bør presse Saudi-Arabien og markere, at vi ikke kan acceptere sådan noget. At en kvinde skal straffes, fordi hun er blevet voldtaget, og skal straffes endnu mere, fordi hun fortæller højt om det, er forfærdeligt. Saudi-Arabien er et diktatur, der er mandsstyret og mandschauvinistisk. Det er helt klart misbrug af religion, og det er lang fra den islam, jeg selv praktiserer, siger Asmaa Abdol-Hamid til Ritzau.

/ritzau/