Arvtager er ny stemmesluger

Følg kommunalvalget 2013 i Horsens Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

06.24: Arvtager er ny stemmesluger: Borgmester Peter Sørensens valgkamp har sikret ham et bedre resultat end afdøde Jan Trøjborg fik ved sidste valg. Det viser en sammenligning af de personlige stemmetal ved det netop overståede valg og valget i 2009. Jan Trøjborg scorede dengang 7981 personlige stemmer, hvilket Peter Sørensen i år overgår med 9999 personlige stemmer. Tilbage i 2005 fik Jan Trøjborg 14057 personlige stemmer - hans resultat i 2009 var formentlig et udslag af et dårligt valg for S generelt. Peter Sørensen synes dog at have løftet arven fra sin forgænger flot. "Jeg havde ikke på noget tidspunkt troet, at vi ville komme i nærheden af det her resultat. Men det er jo bare et tegn på, at vi har lavet et godt stykke arbejde. Det er jeg stolt af, jeg er stolt af det her socialdemokratiske hold og partiet, som har leveret det her resultat i Horsens. Jeg er stolt af kommunen; at vi nu kan få sat den kurs, der er så vigtig for, at vi kan fortsætte udviklingen af Horsens...," siger borgmesteren til Horsens Posten. 

06.16: Byrådet er præsenteret: Borgmester Peter Sørensen kunne kort efter kl. 2 natten til onsdag præsentere navnene på medlemmerne af det nye byråd i Horsens Kommune. Han gjorde det dog klart, at der stadig mangler en fintælling af stemmerne, som vil finde sted i løbet af onsdagen.

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER 2013:

22:54: Enhedslisten sender SF i gulvet: Valget i Horsens er nu afgjort. Ligesom i en lang række andre kommuner kan Enhedslisten glæde sig over en fremgang i Horsens. Partiet kan glæde sig over 4,3 procentpoint flere stemmer, så partiet nu har 5,4 procent af stemmerne. En del af dem er formodentlig hentet hos utilfredse SF-vælgere, da partiet må indkassere en tilbagegang på hele 8,0 procentpoint og dermed sidder tilbage med kun 3,6 procent af vælgernes stemmer. Også de Konservative må fremover nøjes med 3,0 procent af stemmerne efter en tilbagegang på 2,5 procentpoint.

21:19: Den endelig valgprocent ender på 71,9 pct: Også i Horsens er der høj stemmeprocent, og den endelige stemmeprocent ender på 71.9 pct. mod 66 pct i 2009. 

20:32: De 22 stemmesteder er nu lukket: Stemmestederne er nu lukket.

19:39: Stor valgdeltagelse: Allerede inden valgstederne lukker kl. 20, har 65,23 pct. af vælgerne stemt, sammenligned med 59,7 pct. i 2009. 
 
10:12: Venstre-spidskandidat taler for høj moral: Indenrigsministeriet og KLs opfordring til at indgå aftaler, der skal sikre mod mytteri på valgnatten, går ifølge TV Syd ikke rent ind hos Venstres spidskandidat i Horsens: "Jeg synes det er bedre, at man kan kigge hinanden i øjnene og har en høj moral imellem sig."
 
09:46: Partier på kant med valgreglerne på Horsens Gymnasium
: En række medlemmer af de politiske partier var formodentlig lige lovlige kreative, da de forsøgte at overbevise elever på Horsens Gymnasium om, hvilket parti, de skulle stemme på. Tidligere på måneden oprettede kommunen et mobilt valgsted på gymnasiet, hvor eleverne kunne brevstemme. Men rektor på gymnasiet mener, at partierne førte valgkamp alt for tæt på stemmelokalet. ”På selve dagen den 7. november, der bemærkede vi, at der blev uddelt materiale meget tæt op til det lokale, hvor valghandling fandt sted,” siger rektor Jens Skov til DR Østjylland. Og det kan være på kant med valgreglerne, når partiernes medlemmer forsøger at hive et kryds hjem få minutter før en stemme bliver afgivet, siger professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Jørgen Elklit til DR Østjylland. Det bryder formodentlig med reglen om, selve afgivelsen af stemmer skal være adskilt fra enhver form for politisk propaganda, siger han til DR Østjylland.

Lørdag d. 16. november 2013

13:25 TV-dækningen af regionen skal ændres: To regionspolitikere vil have kulturministeren til at ændre på de regionale tv-stationers dækningsområder: "Som det er i dag er Horsens Kommune fanget mellem to stole, når det kommer til regional TV-dækning. Både TV2 Østjylland og TV Syd mener, de dækker Horsens Kommune, men det resulterer ikke i mere omtale af historier med relevans for både Horsens og Region Midtjylland. Snarere tværtimod", siger Anders Kühnau (A) til DR Østjylland. Han bakkes op af Erik Vinter (V), og sammen vil de to politikere tage problemet op i regionsrådet. For Kühnau handler det også om at skabe en tidssvarende dækning: "Vi skal have tilpasset TV-dækningsområderne, så de passer til Danmarkskortet anno 2013," forklarer han.

Fredag d. 15. november 2013 

14:19 To meningsmålinger - to forskellige vindere: To meningsmålinger peger i hver sin retning. Torsdag offentliggjorde Mandag Morgen en meningsmåling, der udråbte Socialdemokraterne, som vinder af det kommende valg. Fredag har Altinget præsenteret en måling, der er udarbejdet af professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Søren Risbjerg Thomsen. Og den peger i en helt anden retning. Her udråbes blå blok som valgets vinder. Prognosen er dog lavet med den antagelse, at DF sender borgmesterkæden i retning af Venstre. Og netop der halter prognosen. DF’s spidskandidat, Ole Pilgaard, har nemlig afvist at pege på en borgmester, før valget er overstået, det skriver Horsens Posten.

 
 Torsdag d. 14. november 2013
 
15:41 Lars Løkke på besøg i Horsens: Venstres borgmesterkandidat i Horsens, Kristian Dyhr, har i dag besøg af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Det oplyser Kristian Dyhr på sin twitterprofil. Kristian Dyhr er blevet spidskandidat for Venstre efter Hans Bang-Hansen. Kristian Dyrhs værste modstander til borgmesterposten ser ud til at være den nuværende borgmester, socialdemokraten Peter Sørensen.

11:24 Mød borgmesteren: I dag, torsdag, er det muligt at møde Horsens' nuværende borgmester, socialdemokraten Peter Sørensen. Fra kl. 14:30 står han nemlig ved KUBEN, Horsens kulturhus fra 2012. Det fortæller han på Twitter. Peter Sørensen overtog borgmesterposten efter Jan Trøjborgs tragiske dødsfald sidste år. Horsens har været i socialdemokratiske hænder i de sidste 95 år.