Arbejdsgivere melder sig klar til trepartsforhandlinger

Invitationen til trepartsforhandlinger fra Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) bliver positivt modtaget af Dansk Arbejdsgiverforening. Flere danskere skal ud på arbejdsmarkedet, lyder det.

Bliver der efter et valg indkaldt til trepartsforhandlinger, så stiller arbejdsgiverne gerne op.

Det fastslår administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Jørn Neergaard Larsen, i en pressemeddelelse.

»DA stiller naturligvis gerne op, hvis en kommende regering inviterer til drøftelser, og bidrager til at skabe et fælles og realistisk billede af, hvilke kæmpe udfordringer Danmark står over for i de kommende år,« siger han.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, meddelte søndag på Folkemødet, at han indkalder arbejdsmarkedets parter til nye trepartsdrøftelser, hvis blå blok får flertal efter valget. Forhandlingerne skal løse fem hovedudfordringer, som statsministerkandidaten skitserede:

At få flere ind i det arbejdende fællesskab, at skabe vækst til at udvikle velfærden, løse presset på den danske arbejdsmodel, sikre fremtidens pensionister og sørge for, at flere får den rigtige uddannelse.

Og netop at få flere ind på arbejdsmarkedet er af høj prioritet hos DA, fortæller Jørn Neergaard Larsen.

»Danmarks helt store og overordnede problem er, at vi har alt for mange danskere uden for arbejdsmarkedet. Var vi lige så gode som svenskerne til at inkludere mennesker på arbejdsmarkedet, ville de offentlige kasser årligt spare omkring 60 milliarder kroner,« siger han og peger på, at også uddannelse vil være et vigtigt emne for arbejdsgiverne.

»I dag får alt for mange unge ikke de rigtige uddannelser, det vil sige den type uddannelser, som erhvervslivet efterspørger,« siger Jørn Neergaard Larsen.

Tidligere søndag meldte både de faglige organisationer LO og FTF ud, at man var klar til at indgå i trepartsforhandlinger med en kommende regering.