Antorini tavs om sex-anklage

Christine Antorini vil hverken be- eller afkræfte, at hun har været udsat for sex-cikane fra Helge Sander.

Christine Antorini og Helge Sander i 2003, kort efter at Antorini var udnævnt til formand for en europæisk tænketank om forskning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent Midstrup

Videnskabsminister Helge Sander (V) bliver i dagens udgave af Ekstra Bladet beskyldt for at gramse det Socialdemokratiske folketingsmedlem Christine Antorini på bagen. Ifølge Helge Sander selv har Antorini henvendt sig til ham med anklagen om, at Sander har opført sig ”upassende”.

Men over for Berlingske.dk vil Christine Antori hverken be- eller afkræfte, at hun har været udsat for sex-chikane.

”Jeg har ikke nogen kommentarer til den historie,” siger Christine Antorini.

Det er ellers en værre historie?

”Jeg har ingen kommentarer til den,” gentager Christine Antorini.

Men er der noget om snakken?

”Det er fint nok du prøver, men jeg kommentarer ikke på den,” siger Antorini.

Anklagen går ifølge Ekstra Bladets oplysninger ud på, at 58-årige Sander tog på Antorinis ene balle i minuttet forud for starten af de anspændte forhandlinger om globaliseringsaftalen fredag 31. oktober.

Drøftelserne var løbet ind i vanskeligheder og var derfor henlagt til Finansministeriets lokaler på den berømte stengang.

Ekstra Bladet skriver, at avisen har talt med flere mødedeltagere, og to af dem bekræfter at have set Sanders ene hånd tage fat om Antorinis balle, da hun passerede ham på vej ind i mødelokalet. Sander stod på det tidspunkt i døren og talte med finansminister Lars Løkke Rasmussen.

Helge Sander benægter pure over for Ekstra Bladet at have gramset på S-uddannelsesordføreren.

Derimod bekræfter han, at Christine Antorini har beskyldt ham for at have gjort det.

Ansigt til ansigt skældte Antorini ministeren huden fuld i onsdags. Det skete, straks efter at globaliseringsaftalen var faldet på plads.

»Hun sagde til mig, at jeg havde opført mig upassende. At jeg skulle have været ubehagelig over for hende. Uden præcist at forklare, hvad jeg så skulle have gjort galt«, siger Sander til Ekstra Bladet.