Antorini: Skolereform har børnesygdomme

Skolereformen vil ikke være perfekt fra dag et, erkender undervisningsminister Christine Antorini. Mandag begynder et nyt skoleår.

Arkivfoto. »Det vil tage tid,« siger undervisningsminister Christine Antonri om implementeringen af den nye skolereform. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Flere skoler vil ikke være helt klar til de nye krav og opgaver i den omfattende folkeskolereform, når tusindvis af danske børn mandag vender tilbage til skolebænken efter sommerferien.

Det erkender undervisningsminister Christine Antorini (S) over for Jyllands-Posten.

»Det er en kæmpestor reform, og der vil være børnesygdomme, som der altid er med store reformer. På nogle skoler er man langt med arbejdet, mens andre ikke er nået så langt. Man kan ikke regne med, at alt er klart og perfekt fra dag et. Det vil tage tid,« siger Christine Antorini til Jyllands-Posten.

Hun udtrykker forståelse for, at mange lærere og forældre kan være enten bekymrede eller forvirrede, fordi der er tale om store forandringer af skolen.

Christine Antorini forudser blandt andet startvanskeligheder eller forsinkelser på nogle skoler, når det gælder det nye tætte samarbejde mellem lærere og pædagoger, den understøttende undervisning med forskellige måder at lære på samt kravet om en åben skole, der samarbejder med idræts-, kultur-, og erhvervslivet i kommunen. Hun opfordrer både forældre, lærere, kommuner og skoleledere til at »gå konstruktivt ind i det« og give den nye skole »ro«.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, finder det fornuftigt, at ministeren erkender, at reformen har børnesygdomme.

Han understreger dog over for Jyllands-Posten, at det ikke løser problemerne med, at reformen - ifølge lærerformanden - er underfinansieret med tre til fem milliarder kroner, og at mange lærere kun får tre til fire timer til at forberede helt op til 30 ugentlige lektioner.