Ansatte hos Gate Gourmet i Københavns Lufthavn fortsætter strejke

500 ansatte fra cateringvirksomheden Gate Gourmet genoptager ikke arbejdet i Københavns Lufthavn.

Foto: SIMON KNUDSEN. 500 ansatte fra cateringvirksomheden Gate Gourmet genoptager ikke arbejdet i Københavns Lufthavn.
Læs mere
Fold sammen

Strejken i Københavns Lufthavn (CPH) fortsætter, selv om Arbejdsretten har pålagt de 500 arbejdere i Gate Gourmet at gå tilbage på arbejde.

Det skulle være sket torsdag aften klokken 20.30, hvor natholdet er mødt ind, men de ansatte i cateringvirksomheden fortsætter arbejdsnedlæggelsen, fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.

»Situationen er, at arbejderne tilsyneladende ikke efterkommer det påbud, de har fået af arbejdsretten om at genoptage arbejdet,« siger han.

»Jeg kommer lige derude fra, og jeg og tillidsfolkene har været ude at tale med adskillige for at få arbejdet normaliseret, og det ser ikke ud til, at vi har haft held med det.«

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse startede tirsdag ved 15-tiden. Det gjorde den, fordi de ansatte i Gate Gourmet var utilfredse med, at ledelsen har opsagt en række lokalaftaler.

Det betyder, at de fleste fly i lufthavnen ikke får leveret mad.

»Foreløbig er næste skridt, at der igen tager nogle ud til dem, der skal møde i morgen tidlig og gentager påbuddet fra arbejdsretten, og så må vi se, om det lykkes at få arbejdet i gang,« siger Henrik Bay-Clausen.

/ritzau/