Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF

Tidligere formand for SF har meldt sig helt ud af partiet, skriver Ekstra Bladet.

Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF. Det bekræfter partiet over for Ekstra Bladet.

Udmeldelsen skulle ifølge Ekstra Bladet være sket allerede i august.

I et interview med Fyens Stiftstidende fortæller Annette Vilhelmsen, at hun har meldt sig ud for at komme ud af politik.

»Jeg har haft brug for at rydde op og trække en streg i sandet. Jeg har gjort det for at komme ud af politik, fordi det har jeg brug for,« siger hun.

Udmeldelsen er sket helt udramatisk, fortæller hun.

»Ens medlemskab af et politisk parti er en privatsag, men jeg ved også godt, at jeg er en offentlig person. Jeg har helt bevidst gået stille med det, for der har ikke været noget dramatik i det på nogen måde.«

Siden august sidste år har Annette Vilhelmsen været direktør for uddannelsesinstitutionen Tietgen i Odense. Det er også en af årsagerne til, at hun nu går ud af politik.

Annette Vilhelmsen afløste i 2012 Villy Søvndal som SF's formand. Hun var formand for partiet fra oktober 2012 til februar 2014.

Annette Vilhelmsen slog den tidligere SF'er Astrid Krag med to af tre stemmer i SF's urafstemning, selv om hun kun havde ti år i Kerteminde Byråd som politisk ballast.

Efter et par år som formand for partiet måtte Annette Vilhelmsen trække SF ud af regeringen og selv gå af som formand. Det skete, fordi der i partiet var stor splittelse om salget af Dong.

Senest har Annette Vilhelmsen gjort sig bemærket, fordi hun i en ny bog med titlen »Søren og Mette i benlås« udtaler sig om lærerkonflikten i 2013.

Her antyder hun, at det var aftalt spil mellem Kommunernes Landsforening og SRSF-regeringen anført af daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), der førte til lockouten af lærerne.

/ritzau/