Anna Mee Allerslev bliver som radikal spidskandidat

Selv om lokalformand i København går, bliver Anna Mee Allerslev som De Radikales spidskandidat i København.

Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, går ikke som De Radikale spidskandidat ved kommunalvalget, selv om De Radikales formand i København, Bo Nissen Knudsen, tirsdag trak sig med øjeblikkelig virkning. Scanpix/Linda Kastrup/scanpix/ Fold sammen
Læs mere

Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, trækker sig ikke som De Radikales spidskandidat ved kommunalvalget.

Det siger hun til Ritzau.

Allerslev bliver, selv om De Radikales formand i København, Bo Nissen Knudsen, tirsdag trak sig i protest mod hende. Han beskylder hende for »talløse løgne«.

»Medlemmer har peget på mig som deres spidskandidat. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan, for at komme til at snakke politik og føre radikale visioner ud i livet,« siger Anna Mee Allerslev.

Bo Nissen Knudsen begrunder sin afgang sådan på Facebook:

»Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for, at vores spidskandidat midt i stormvejret har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange.«

Før lokalformandens afgang har nummer fire på partiets liste i København, Randi Hjortsholm, trukket sin støtte til spidskandidaten. Men Anna Mee Allerslev mener ikke umiddelbart, at partifællernes kritik skal få hende til at trække sig.

»Jeg er da rigtig ked af, at Bo har trukket sig. Jeg har kendt Bo i rigtig mange år. Vi har kendt hinanden, lige fra vi begge begyndte i politik. Han har hjulpet mig med min allerførste kampagne,« siger Anna Mee Allerslev.

»Vi har også tidligere haft et rigtig godt samarbejde. Dengang han var næstformand, samarbejdede vi også rigtig godt. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke anerkendte, at der har været noget turbulens og nogle konflikter her.«

Anna Mee Allerslev fik problemer, da B.T. i september påviste, at hun lånte Københavns Rådhus gratis til sit bryllup. Hun stillede blandt andet 84 spørgsmål til kommunale embedsmænd om brylluppet.

Hun fik også et gratis lokale stillet til rådighed af Øens Murerfirma, som Københavns Kommune samarbejder med, da hun fyldte 30 år.

Efter kritik betalte hun 17.316,25 kroner for receptionen. I indeværende uge har hun også betalt 65.000 kroner for leje af rådhushallen.

/ritzau/