Anker kommer Thorning til undsætning

Anker Jørgensen, den 91-årige tidligere socialdemokratiske statsminister, roser regeringen for at have de store linjer for øje.

3F startede lørdag deres kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her ses den afgående formand Poul Erik Skov Christensen på talerstolen med Anker Jørgensen i baggrunden, som kom med en videohilsen til kongressen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes nestor, tidligere statsminister Anker Jørgensen (S), forsvarede regeringen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da han lørdag overbragte sin hilsen til 3Fs kongres i Aalborg.

91-årige Anker Jørgensen var ikke selv tilstede på kongressen - hilsnen var optaget og blev afspillet i kongressalen.

»Kære kongres. Det var godt, Danmark fik en ny regering. Jeg synes, de har gjort det langt bedre end deres konkurrenter,« sagde Anker Jørgensen ifølge avisen.dk.

Selv om regeringen har gennemført reformer, som er blevet stærkt kritiseret af fagbevægelsen og det socialdemokratiske bagland, kunne det ifølge Anker Jørgensen have været meget værre:

»Nogle vil måske tilføje, at vi har glemt at høre efter under de regeringer, jeg stod i spidsen for. Men det vigtigste er altid at have de store linjer for øje. Det er på den måde, vi har udbygget vores samfund, skabt fremgang og bedre muligheder for de brede grupper,« sagde han og afsluttede sin tale med en hilsen til 3F:

»I er stemme for et par hundredetusinde lønmodtagere, der ellers ikke ville blive hørt. Kun gennem et stærkt fællesskab kan I løfte det ansvar. Pas godt på fagforeningen. Pas godt på Danmark og pas godt på hinanden«.

3Fs kongres fortsætter frem til torsdag.