Anker Boye forstår næsen fra byrådet

Det er i orden, at byrådet i Odense har udtalt kraftig kritik af borgmester Ankers Boyes tårnhøje telefonregning. Det mener hovedpersonen selv, der også erkender, at han har »fumlet«.

Det er på sin plads, at byrødderne i Odense har udtalt kraftig kritik af borgmester Anker Boyes (S) telefonsag.

Sådan lyder det fra borgmesteren selv dagen efter, at byrådet rettede kritik mod ham og forvaltningen i sagen om en mobilregning på en kvart million kroner.

»Når der er tale om så store beløb, er jeg tilfreds med, at byrådet har udtalt sig så tydeligt. Jeg har fumlet med noget af det, men står samtidig med mange andre stadig uforstående over for, hvordan noget kunne eksplodere så vildt og voldsomt,« siger Anker Boye til Fyens.dk.

Sagen handler om den telefonregning, kommunen fik tilsendt, efter at Anker Boye i 2011 havde været på en privat ferie i Tyrkiet.

Undervejs på ferien var det lykkedes den socialdemokratiske borgmester at overskride sit dataloft med 250.000 kroner. Odense Kommune og kommunens teleselskab, TDC, indledte herefter en årelang strid, der først blev afsluttet med et forlig, da parterne valgte at slå halv skade, og Anker Boye af egen lomme betalte de 125.000 kroner, mens TDC droppede at gøre krav på resten af pengene.